Kızıl saça pancar ve havuç

Hazır boya kullanmadan doğal maddelerle saçları boyamak mümkün. İşte birbirinden etkili doğal renk vericiler...

Kadınlar saç rengine çok önem veriyor. Dönem dönem renk değişimi ruh halini de olumlu yönde etkiliyor. Peki kimyasal boya kullanmadan renk değişir mi. Bunun çözümü doğanın içinde. Bazı doğal uygulamalarla yapabilirsiniz. Hazır boya kullanmadan doğal maddelerle saçları boyamak mümkün. Bu boyalar sadece renk değiştirmekle kalmaz. Hem parlaklık verir hem de saçları korur.

Limon

Bu meyveyle saç rengini açabilirsiniz. İki ya da üç limonu sıkıp bir kaba boşaltın ve ardından bu suyla saçları fırçalayın, 1 saat bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın. İki ya da üç gün üst üste tekrarlayın. Saçlar açık kahverengiyse açılır. Sarıya yakınsa sarı renk tonunu alırsınız.

Haberin Devamı

Pancar ve havuç

Saçın kızıllığını arttırmak için bir yöntem: Yarımşar bardak havuç ve kırmızı pancar suyunu karıştırın. Karışımı saçlarınıza sürün plastik poşetle sarın. 1 saat bekletin. Sonra durulama yapın. Kızıl saçlar çok tatlı renk alır, parlar.

Kakao

Bir bardak su ve 3 yemek kaşığı kakaoyu karıştırın, saç üzerine karışımı uygulayın. Yarım saat bekletin ve durulayın. Güçlü kahverengi gölgeler elde edersiniz.

Soya sosu ve sirke

Eşit büyüklükte malzemeyi karıştırın ve saça sürün. (yarım bardak soya sosuna yarım bardak sirke) Bir süre sonra kahverengi saçlarınızda açık renk gölgeler oluşur.

Kahve

Kahve ile kolayca ve çok hızlı saçınızı boyayabilirsiniz. Kahveyi kaynatın, bir saat kalmak üzere saç üzerine uygulayın ve durulayın. Kahve telveleri saçınızı çok masraf yapmadan koyulaştırır, parlaklık kazandırır.

Herbalist Tarkan Güveloğlu

www.abtdogalurunler.com

info@abtdogalurunler.com

0 216 414 97 16