Püf Noktası Kötü koku ve kireci anında yok ediyor! Evdeki malzemelerle çamaşır makinenizin performansını 5 kat artıran karışım…

Kötü koku ve kireci anında yok ediyor! Evdeki malzemelerle çamaşır makinenizin performansını 5 kat artıran karışım…

12.08.2023 - 15:21 | Son Güncellenme:

Çamaşır makineleri evlerin olmazsa olmazı beyaz eşyaları arasında yer alıyor. Ancak zamanla çamaşırlar gibi makinelerin içi de kirlenebiliyor. Bunun için ise yöntem bulundu. Çamaşır makinenizin performansına performans katıp daha da iyi yıkayacak olan o sır…

Kötü koku ve kireci anında yok ediyor Evdeki malzemelerle çamaşır makinenizin performansını 5 kat artıran karışım…

Çamaşır makineleri günümüzde her evde bulunuyor. Evimizdeki en büyük ve en önemli temizlik aletleri arasında yer alıyor. Ancak çamaşırlarımıza iyi bakıp yıkadığımız gibi makinemizin içini de temiz tutmalıyız ki yıkadığımız çamaşırlar daha iyi olsun.

Haberin Devamı

Çamaşır makinelerinin içi zamanla kireç bağlayabiliyor. Buna bağlı olarak makineler çamaşırları daha pis yıkıyor veya performansını düşürüyor. Bunun için evde bulunan malzemelerinizle makinenizin performansını artırabilir daha iyi yıkama yapmasını sağlayabilirsiniz.

Eğer çamaşır makinenizin performansının düştüğünü düşünüyor ve temiz yıkamadığını görüyorsanız yapacağınız karışım ile kolayca kireçlerden, pisliklerden arındırabilirsiniz. Yaptığınız bu karışım sonrası hem makineniz temizlenecek hem de çamaşırlarını daha temiz yıkanacak. Peki nedir bu karışım? İşte detaylar…

LİMON VE KARBONATIN GÜCÜ

Limon ve karbonat her evde olan malzemeler. Pek çok şeye iyi gelen limon ve karbonat çamaşır makinenizi temizlemek ihtiyacınız olan temel malzemeler.

Haberin Devamı

Çamaşır makinenizin kireçlendiğini düşünüyorsunuz limon ve karbonat karışımından faydalanabilirsiniz.

Kötü koku ve kireci anında yok ediyor Evdeki malzemelerle çamaşır makinenizin performansını 5 kat artıran karışım…

YÜKSEK SICAKLIKTA ÇALIŞTIRIN

Çamaşır makinenizin deterjan gözüne bir miktar karbonat dökün. Karbonat, temizlik için doğal bir bileşen olarak kullanılır ve kötü kokuları gidermeye yardımcı olabilir. Üzerine bir adet limonun suyunu ilave edin. Limonun doğal asit içeriği, kireç birikimini ve lekeleri çözmeye yardımcı olabilir.

Ardından, çamaşır makinesini yüksek sıcaklıkta ve uzun bir yıkama programında çalıştırın. Yüksek sıcaklık, bakteri ve kirleri daha etkili bir şekilde temizlemenize yardımcı olacaktır.

KÖTÜ KOKULAR AZALACAK

Bu işlemi tamamladıktan sonra, çamaşır makinesini yine yüksek sıcaklıkta ancak bu sefer daha kısa bir yıkama programında çalıştırmanız önerilir. Bu adım, makinenin içindeki kalıntıları ve temizlik ürünlerinin artıklarını uzaklaştırmaya yardımcı olabilir.

Bu yöntemle, çamaşır makinesinin içindeki kir, kireç ve kötü kokuların azaldığını fark edeceksiniz.

DİĞER YÖNTEM SİRKE

Limon ve karbonat karışımından farklı olarak çamaşır makinenizin temizlenmesine yardımcı olacak diğer malzeme ise sirke. Beyaz sirke kullanarak çamaşır makinenizi temizleyebilirsiniz. Sirke ile çamaşır makinesi nasıl temizlenir? İşte detaylar…

Kötü koku ve kireci anında yok ediyor Evdeki malzemelerle çamaşır makinenizin performansını 5 kat artıran karışım…

Beyaz sirkeyi suyla karıştırarak eşit oranda sulandırın. Deterjan gözüne bu karışımı dökün. Yüksek sıcaklıkta ve uzun bir yıkama programı çalıştırın. Sirke, kireç birikimini çözmeye yardımcı olabilir.

Yazarlar