Püf Noktası Koyun Yoğurdunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Koyun Yoğurdunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

26.07.2021 - 17:08 | Son Güncellenme:

Koyun sütü, ineklerin sütünü ile elde edilen geleneksel yoğurda çok iyi bir alternatiftir. Koyun sütü, aynı zamanda insanlar tarafından tüketilen ilk süt çeşitleri arasında yer alır. Koyun sütünden yapılan yoğurdun içinde çok sayıda faydalı besin maddesi bulunuyor. Koyun sütü neye iyi gelir detayları ile derledik.

Koyun Yoğurdunun Faydaları Nelerdir Neye İyi Gelir

 Koyun sütü, geleneksel ev yoğurduna çok lezzetli bir alternatif olarak üretiliyor. Keçi yoğurdunun içinde yer alan probiyotik, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

 Koyun Yoğurdunun Faydaları Nelerdir?

Koyun sütü ile yapılan koyun yoğurdunun içinde bol miktarda B vitamini ve protein yer alır.

100 gram koyun yoğurdunun içinde bulunan kalsiyum miktarı 240 mg, aynı miktardaki inek yoğurdunun içinde ise, 150 mg kalsiyum yer alır.

Koyun yoğurdu çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemikler ve dişler için de oldukça faydalıdır.

Koyun yoğurdunun sindirimi diğer yoğurtlara göre çok daha kolaydır.

İçinde bol miktarda faydalı yağ bulunur. 

Koyun Yoğurdu Neye İyi Gelir?

 Koyun yoğurdu, çok lezzetli ve besleyici bir yoğurt çeşididir. Süt alerjisi ve laktoz intoleransı olan kişiler için koyun yoğurdu, doğal bir şekilde homojenize edildiği için sindirimi de diğer yoğurtlara göre çok daha kolaydır. Koyun ve keçi yoğurdundan elde edilen yoğurtlar, inek sütüne alerjisi olan kişiler için faydalı besinler içeren alternatiftir. Koyun yoğurdu, kemik erimesi ve diş çürümesi gibi sorunların oluşumunu da önemli ölçüde geciktirir.

Yazarlar