Sağlık Küçük Tansiyon Nedir? Küçük Tansiyon Yüksekliği Neden Olur, Kaç Olursa Tehlikelidir?

Küçük Tansiyon Nedir? Küçük Tansiyon Yüksekliği Neden Olur, Kaç Olursa Tehlikelidir?

25.02.2021 - 17:39 | Son Güncellenme:

Tansiyon hastalıkları özellikle belirli bir yaş kesimini etkilemektedir. Bundan dolayı tansiyon hastalıkları hakkında bilinçli olmak son derecede önemlidir. Küçük tansiyon da tansiyon hastalıkları arasında yer almaktadır. Küçük tansiyon hastalığı önemli sayılabilecek tansiyon hastalıkları arasındadır. Küçük tansiyon hastalıkları sürekli olarak araştırılmaktadır. Peki küçük tansiyon nedir? Küçük tansiyon yüksekliği neden olmaktadır? Küçük tansiyon kaç olursa tehlikelidir? İşte küçük tansiyon hastalığı ile ilgili bütün bilgiler.

Küçük Tansiyon Nedir Küçük Tansiyon Yüksekliği Neden Olur, Kaç Olursa Tehlikelidir

 Küçük tansiyon, tansiyon hastalıklarının bir türüdür. Tıp teriminde hipotansiyon olarak bilinmektedir. Hipertansiyon hastalığının tam tersi olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Küçük Tansiyon Nedir?

 Küçük tansiyon hipotansiyon hastalığıdır. Kan basıncı değerinin 90 milimetre ve 60 milimetre arasında yer almasına denilen bir tansiyon hastalığıdır. Düşük tansiyon hastalığı diğer hastalık olan hipertansiyon hastalığına göre daha az tehlikelidir. Düşük tansiyon hastalığı ilerlediği durumlarda anormal olarak kabul edilmektedir.

 Küçük tansiyon bazı semptomlar söz konusu olduğu durumlarda anormal olarak kabul edilmektedir. Düşük tansiyon yani küçük tansiyonun birçok nedeni bulunmaktadır.

Küçük Tansiyon Yüksekliği Neden Olur?

 1) Kullanılan İlaçların Yan Etkisi

 Bazı ilaçlar yan etki olarak küçük tansiyona neden olmaktadır. Küçük tansiyon şikayetleri yaşamamak için kullanılan ilaçların yan etkisine iyi bakılması gerekmektedir. Her ilaç yan etkisi olarak küçük tansiyona neden olacak diye bir durum söz konusu değildir. Bu durum bazı ilaçlar için geçerlidir.

Haberin Devamı

 2) Stres

 Aşırı bir şekilde stresli hayat yaşamak da küçük tansiyona neden olabilir. Özellikle iş stresi ve okul stresi küçük tansiyona sebep olmaktadır. Bundan dolayı stresten uzak bir yaşam tarzının benimsenmesi elzemdir.

 3) Hamilelik

 Hamilelik durumlarında dolaşım sistemi önemli ölçüde yavaşlar. Gebe kişilerde kabızlık ve şişkinlik meydana gelmektedir. Bu durum kan basıncını da etki etmektedir. Kan basıncını düşürür ve düşük tansiyona neden olabilmektedir.

 4) Kalp Rahatsızlıkları

 Bazı kalp rahatsızlıkları da yine aynı şekilde düşük tansiyona neden olmaktadır. Kalp hızının düşük olması ve kalp krizi gibi etmenleri de doğurmaktadır. Basınç oluşturma konusunda yetersiz olan vücut küçük tansiyona sebep olmaktadır.

 5) Vitamin Eksikliği

 Vücut sistemlerinin doğru bir şekilde çalışması için gerekli vitaminlerin alınması gerekmektedir. Vitamin eksikliği ve mineral eksikliği de yine küçük tansiyon sebepleri arasında yer almaktadır.

 Küçük Tansiyon Kaç Olursa Tehlikelidir?

 Küçük tansiyon belirli bir değerin altına düşerse risk teşkil eder. Özellikle düşük tansiyon 60mm'nin altına düşmemesi gerekmektedir. 600 mm Hg'nin altına düştüğü durumlarda düşük tansiyon tehlikeli olarak kabul edilmesi gerekir.

Yazarlar