Sağlık Kuru Cilt İçin Bakım Önerileri... Cilt Neden Kurur, Kuru Cilt Nasıl Nemlendirilir?

Kuru Cilt İçin Bakım Önerileri... Cilt Neden Kurur, Kuru Cilt Nasıl Nemlendirilir?

10.09.2021 - 14:02 | Son Güncellenme:

Kuru cilt çoğu insanın yaşadığı cilt problemlerinden bir tanesidir. Kuru cilde sahip olan kişiler sürekli ciltlerini nemlendirme ihtiyacı hissederler. Bunun dışında özellikle soğuk havalarda pul pul dökülme gibi problemler de yaşayabilirler. Kuru cilt için bakım önerileri, cilt neden kurur, kuru cilt nasıl nemlendirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kuru Cilt İçin Bakım Önerileri... Cilt Neden Kurur, Kuru Cilt Nasıl Nemlendirilir

Normal ve yağlı ciltlere oranla kuru ciltler çok çabuk nem dengesini kaybederek kuruma eğilimindedir. Bu tip ciltlerde çoğunlukla pul pul dökülme problemleri görülmektedir. Bununla birlikte ciltte sürekli bir gerginlik durumu da söz konusudur. 

Haberin Devamı

Cilt Neden Kurur?

Cilt kuruluğunun pek çok farklı sebebi olabilmektedir. Bunun yanında doğuştan da kuru cilt problemi oluşabilmektedir. Özellikle soğuk hava, çok sıcak su ile duş almak, çeşitli sabunlar, parfüm ve alkol içeren temizlik malzemeleri, vücudun ihtiyacı olan oranda su içmemek kuruluk problemleri yaşanmasına sebep olabilmektedir.

Kuru ciltli insanlarda çoğunlukla; pul pul dökülme, ciltte gerginlik, soyulma, pürüzlü cilt, kaşıntı, ince çizgi oluşumu, çatlak oluşumu gibi problemler görülmektedir. Çoğu zaman sürekli cildi nemlendirmekte bu kuruluğu gidermek adına yeterli olmamaktadır. Kuru ciltli insanlarda özellikle duştan sonra kuruluk hissi çok daha fazla olur ve ciltlerinde gerilme hissederler. Bunun yanında kış aylarında da kuruluk hissi çok daha fazla olmaktadır.

Haberin Devamı

Kuru ciltli insanlarda diğer cilt tiplerine göre yağ üretimi çok daha az olmaktadır. bu sebeple de cilt bariyerleri oldukça zayıf bir haldedir. Cildin nem tutma kapasitesi de bu durum yüzünden çok düşüktür. Cilde iyi gelen cilt bakım ürünlerinin tercih edilmesi oldukça önemlidir. 

Kuru Cilt Nasıl Nemlendirilir?

Kuru cilde sahip olan kişilerin cilt temizleyici seçerken alkollü, sabun içeren ve içerisinde parfüm olan ürünlerden uzak durmaları oldukça önemlidir. Bununla birlikte cilt temizliğinde kullanılan suyun ne çok sıcak ne de çok soğuk olmaması gerekir. Cilt ılık su ile yıkanmalıdır.

Kuru ciltli insanların seçeceği tonik de oldukça önemlidir. Seçilen toniğin cildi iyi bir şekilde nemlendirmesi hem de sonrasında uygulanacak cilt bakım ürünlerinin etkisini artırması gerekmektedir.

Kuru ciltli kişilerin kullanacağı yüz serumu içerisinde muhakkak hyaluronik asit olması gerekir. Bu şekilde hem ciltte nem daha uzun süre tutulabilir hem de kuruluk nedeni ile oluşan ince çizgilerin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Yazarlar