Yaşam ‘Kutuda bebek cesedi’ için aileden suç duyurusu

‘Kutuda bebek cesedi’ için aileden suç duyurusu

19.08.2008 - 00:21 | Son Güncellenme:

Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğduktan 30 gün sonra ölen ve cenazesi kutu içinde teslim edilen Canan bebeğin ailesi, Başhekim Dr. Leyla Mollamahmutoğlu ve yenidoğan ünitesi sorumlu doktorları hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Kutuda bebek cesedi’ için aileden suç duyurusu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, Canan bebeğin 4 Temmuz’da 7 aylık ve 1560 gram doğduktan sonra kuvöze alındığı, tüm hayati fonksiyonlarının tam olduğunun hastane yönetimi tarafından aileye iletildiği belirtildi. Bebeğin sağlığının iyi olması sebebiyle 2 bebeğin daha bulunduğu başka bir kuvöze konulduğunun anlatıldığı dilekçede,  bebeğin kuvöze alındıktan 8 - 10 gün sonra hastane virüsü kaptığı ifade edildi.
Dilekçede “Bebeğin ihmal sonucu ölümüne sebebiyet vermek, taksirle adam öldürme hükümleri çerçevesinde değerlendirilmelidir” denildi. Dilekçede, bebeğin cesedinin “hayvan ölüsü” gibi, insanlık dışı muamele ile aileye teslim edildiği anlatılarak, şüphelilerin “hakaret” suçundan da cezalandırılması istendi.

Yazarlar