Sağlık Kuyruk Sokumu Ağrısı Neden Olur, Bacağa Vurur Mu?

Kuyruk Sokumu Ağrısı Neden Olur, Bacağa Vurur Mu?

12.09.2021 - 17:01 | Son Güncellenme:

İnsanların gününün birçoğu oturarak geçmektedir. Bununla beraber hayatta birçok olay yaşanmaktadır. Yaşanan şeyler ve fazla oturmak kuyruk sokumu ağrısı yapabilmektedir. Kuyruk sokumu ağrısı neden olur? Kuyruk sokumu ağrısı bacakta hissedilir mi? Kuyruk sokumu ağrısı için hangi doktora gidilmelidir? Sizler için kuyruk sokumu ağrısı ile ilgili bilinmesi gerekenleri derledik.

Kuyruk Sokumu Ağrısı Neden Olur, Bacağa Vurur Mu

 

 Kuyruk sokumu ağrısının genel nedeni o bölgeye alınan darbelerden oluşmaktadır.

Haberin Devamı

 

 Kuyruk Sokumu Ağrısı Neden Olur?

 

 Omurganın en alt ucunda yer alan kuyruk sokumunun ağrıması için bir neden olabilmektedir. Kuyruk sokumu ağrısı oluşturacak nedenler şu şekildedir;

 

Darbe

 

Oturmak

 

Fazla kilolu veya zayıf olmak

 

Sürekli alınan hasar: bisiklet sporu vb.

 

Doğum

 

Sinir sıkışması

 

Kabızlık veya hemoroit

 

Omurga rahatsızlıkları

 

Enfeksiyon ve tümörler

 

 

 Kuyruk Sokumu Ağrısı Bacakta Hissedilir Mi?

 

 Kuyruk sokumu ağrısı genel olarak sert bir zeminde otururken ve ayağa kalkarken şiddetli bir şekilde hissedilmektedir. Genel olarak kuyruk sokumu ağrısı bulunduğu bölgede hissedilmektedir fakat kuyruk sokumu ağrısının nedenine göre ağrı bacaklarda da hissedilebilmektedir. Kuyruk sokumu bölgesinde sinirler ve kaslar bulunduğu için bacaklarda da hissedilebilmektedir.

Haberin Devamı

 

 Kuyruk Sokumu Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilmeli?

 

 Kuyruk sokumu omurganın sonu olarak kabul edildiği için herhangi bir kuyruk sokumu probleminde ortopedi doktoruna başvurulması gerekmektedir. Doktora gidildiğinde öncelikle tıbbi geçmişinize bakılmaktadır. Doktorunuzun uygun bulmasını göre pelvik ve rektal muayene yapılabilmektedir. Doktorunuz röntgen, MR ve başka tetkikler isteyerek ağrınızın nedenini bularak uygun tedaviye başlayacaktır.




Yazarlar