Sağlık Labia Minora Nedir? Labia Minora Küçültülmesi Neden Yapılır, Ne İşe Yarar?

Labia Minora Nedir? Labia Minora Küçültülmesi Neden Yapılır, Ne İşe Yarar?

29.03.2021 - 10:08 | Son Güncellenme:

Kadınlardaki genital estetik kaygılar her yaşta görülebilmektedir. Günümüzde cinsel yaşamın başlaması ile birlikte bu kaygılar da artmaya başlamaktadır. Bu problemlerinden birisi de labia minora denilen dudak dolguların büyük olması veya sarkmasıdır. Peki Labia minora nedir? Labia minora küçültülmesi neden yapılır, ne işe yarar? Sizlere labia minora küçültmesi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Labia Minora Nedir Labia Minora Küçültülmesi Neden Yapılır, Ne İşe Yarar

 Kadınlardaki genital estetik problemler pek çok kişide görülebilen sağlık sorunlarından birisidir. Genital bölgesindeki küçük dudakların doğuştan daha büyük veya sarkık olması durumunda labia minora küçültmesi operasyonu uygulanabilmektedir.

Haberin Devamı

 Labia Minora Nedir?

 Günümüzde bazı kadınlarda labia minora adı verilen genital bölgesi dudak büyüklüğü veya aşırı sarkmalar görülmektedir. Bu durum pek çok kadını rahatsız etmektedir. Hem bedensel hem de görsel olarak rahatsız edici bir durum olan bu sağlık sorunu özellikle dar kıyafetler giyildiğinde sıkışma ve rahatsızlık hissi vermektedir. Bunun için bazı teknikler ile yapılan ameliyatlar mevcuttur. Bu estetiklerde amaç uygulanan operasyon sonrası ameliyat olmamış görüntüsünün verilmesi ve mümkün olduğu kadar dikiş izlerinin belli olmamalıdır.

 Labia Minora Küçültmesi Neden Yapılır?

 Labia minora küçültmesi ameliyatı günümüzde pek çok kadın tarafından tercih edilen bir sağlık sorunudur. Yapılmasının en büyük sebebi estetik problemlerden kaynaklanmaktadır. Buna göre labia minora küçültmesinin yapılma nedenleri şunlar olabilir:

Haberin Devamı

 - Utanma ve özgüven kaybı

 - Vajinal enfeksiyonların sıklığı

 - Beden algısında bozulmalar

 - Cinsel ilişkide hissedememe

 - Kronik lokal irritasyon

 - Tuvalet ihtiyacı sonrasında ve menstruasyon döneminde hijyen sorunlarının yaşanması

 - Yapılan egzersizlerde terleme, koku ve enfeksiyon problemlerinin yaşanması

 - Dar kıyafetlerde sürtünme yaşanması ve dışarıdan fark edilmesi

 - Yürüme veya bisiklet sürme gibi egzersizlerde rahatsızlık hissedilmesi gibi nedenler ile labia minora küçültmesi operasyonu yapılmaktadır.

 Labia Minora Küçültmesi Ne İşe Yarar?

 Genital bölgedeki iç dudak veya dış dudak sarkmaları sonrasında labioplasti adı verilen labia minora küçültme ameliyatı yapılmaktadır. Bu ameliyatın yapılmasının nedeni labial hipertrofi olmaktadır. Bir dudağın diğerinden farklı olduğu durumlarda labia minora küçültme ameliyatı yapılabilir. Ayrıca önceden uygulanan labioplasti operasyonu geçirip memnun kalmayan kişilere de düzeltme amacı bu ameliyat yapılmaktadır.

Yazarlar