Genel Sağlık Laksatif Etki Nedir? Laksatif Etki Yapan Yiyecekler Nelerdir?

Laksatif Etki Nedir? Laksatif Etki Yapan Yiyecekler Nelerdir?

26.02.2021 - 13:51 | Son Güncellenme:

Günümüz de pek çok yiyecek ve içecek çeşitleri, katkılı maddeler ve abur cubur olarak adlandırdığımız besinler vücudumuzun sindirim dengesini bozmaktadır. Bağırsak hastalığı çeken ve kabızlık problemi ile sık sık karşılaşan bireyler bu hastalılarına çözüm yolu bulmak için birçok araştırmalara girmektedir. Bu araştırma türlerinden bir tanesi de laksatif etkisini ne olduğudur? Laksatif etki bu rahatsızlıkların çözümün de ne gibi rol oynar? Bu maddenin içeriğinde ki temel madde nedir? Bu etkiyi doktorlar tavsiye ediyor mu? İşte laksatif etki hakkında detaylar.

Laksatif Etki Nedir Laksatif Etki Yapan Yiyecekler Nelerdir

Lakstif etki bağırsak hareketlerinin düzene girmesi, kabızlığa çözüm bulma ve dışkıyı yumuşatma adına önerilen bir tür etkidir.

Haberin Devamı

Laksatif Etki Nedir?

Yaşamın hızlanması, teknolojinin önüne geçilemeyen ilerleyişi, sağlıksız ve düzensiz beslenmelere sebep olmaktadır. Bu hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıksız beslenme kabızlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Bu hareketsiz yaşamın yanı sıra lifli gıdalar tüketilmemesi, sıvı tüketiminin az olması, bazı hastalıklar ve fazla ilaç kullanımı da kabızlığa sebep olmaktadır. İşte tam da burada ortaya laksatifler girmektedir. Laksatifler bağırsak hareketliliğini sağlamanın yanında, dışkıda da bir takım değişiklikler oluşturabilir.

Laksatif Etki Yapan Yiyecekler Nelerdir?

Şimdi laksatif etki bırakan doğal laksatif yollarından bahsedelim. Burada doğal laksatiflerin lif bakımından göze çarptığı gözlemlenir. Meyvelerden armut, elma, kivi yüksek lifler içerir. Probiyotik içeren yiyecekler ve Hindistan cevizi suyu da bir diğer laksatif etki bırakan besinlerdir. Ayrıca son araştırmalar da aleo vera da bu listeye eklenmiştir. Bu doğal laksatifler bağırsak hareketlerini düzene koyarken, kabızlık sorununu da giderek azaltır. Bunun bir etkisi olarak da hemoroid olma riski daha da azalır. Ayrıca bağırsak tembelliğinin çözümü için ilaç takviyesine de başvurulur. Bunun için alanın da uzman doktorlara başvurmak gerekmektedir.

Yazarlar