Sağlık Lazer Epilasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Lazer Sonrası Bakım Önerileri...

Lazer Epilasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Lazer Sonrası Bakım Önerileri...

05.03.2021 - 17:15 | Son Güncellenme:

Kadınlar sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak isterler. Özellikle de istenmeyen tüylerden kurtulmak için farklı yöntemler kullanılabilir. Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmak için en etkili çözümlerden birisidir. Lazer epilasyon sonrası bakım ve temizlik de çok önemlidir. Lazer epilasyon sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik. 

Lazer Epilasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir Lazer Sonrası Bakım Önerileri...

Lazer epilasyon yaptırdıktan sonra güneş ışığına bir süre çıkılmamalıdır. Lazer epilasyondan sonra güneş ışığına çıkılacak ise mutlaka güneş koruyucu krem kullanılmalıdır. 

Haberin Devamı

Lazer Epilasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 

Kadınlar istenmeyen tüylerden kurtulmak için lazer epilasyonu tercih edebilirler. Lazer epilasyonun doğru uygulanması için de mutlaka iyi bir yerde bu uygulama yapılmalıdır. Ayrıca lazer epilasyon yapıldıktan sonra yaklaşık 24 saat boyunca lazerli bölge asla kaşınmamalıdır. Bu bölgeye parfüm de uygulanmamalı. Ayrıca lazer uygulanan bölge çok sıcak su ile de yıkanmamalıdır.

Lazer epilasyon yapılan bölgede bir hafta boyunca peeling ve benzeri ürünler kullanılmamalı. Lazer epilasyon sonrasında o bölgede kızarıklık ve şişlik oluşabilir. Bu bölgeye soğuk uygulama yapmak kızarıklığı da geçirebilir. Lazer epilasyon yapıldıktan sonra o bölgede sivilceler çıkabilir. Bu noktada asla endişelenmemek gerekir. Sivilceler kendiliğinden de geçecektir. 

Haberin Devamı

Lazer Sonrası Bakım Önerileri

Lazer epilasyon yapıldıktan sonra o bölgenin cilt temizliğine çok dikkat edilmelidir. Özellikle de cildi her zaman temiz tutmak gerekir. Kaşıntı dahi olsa o bölge asla kaşınmamalıdır. Lazer epilasyon yapılan bölge çok kaşınırsa mutlaka soğuk su ile yıkanmalıdır. Ayrıca lazer uygulanan bölgeye havlu da sürtülmez. Lazer uygulanan bölgeye krem ve benzeri peeling ürünleri de uygulanmamalıdır. Lazer yaptıran kişiler güneş ışığından da uzak durmalılar. 

Lazer Epilasyon Sonrası Bakım İle İlgili Merak Edilenler

Lazer epilasyon uygulandıktan sonra cilt bakımı aksatılmadan yapılmalıdır. Lazer epilasyon sonrası şişen bölgeye buz konulabilir. Ayrıca bazı durumlarda nemlendirici kremler de uygulanabilir. Lazer epilasyon yapılan bölgeye asla kese uygulanmamalıdır. Ayrıca kalan tüylerin alınması için jilet ve ağda gibi yöntemlere de başvurulmaması gerekir. Lazer epilasyon yapıldıktan sonra bir süre boyunca güneş ışığına çıkmamak gerekir. Güneş ışığı cildin tahriş olmasına neden olabilir. 

Yazarlar