Sağlık Leishmania Nedir, Belirtileri Nelerdir? Leishmania Tedavisi Nasıl Yapılır?

Leishmania Nedir, Belirtileri Nelerdir? Leishmania Tedavisi Nasıl Yapılır?

06.07.2022 - 14:17 | Son Güncellenme:

Leishmania sıklıkla görülen cilt hastalıkları arasındadır. Özellikle hastalıklar arasında cilt enfeksiyonları arasında özellikle köpeklerde yaygın olarak görülmektedir. Bu bakımdan Leishmania nedir, belirtileri nelerdir? Leishmania tedavisi nasıl yapılır öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla hayvan dostlarınızın tedavisini sağlayabilirsiniz. Leishmania nedir, belirtileri nelerdir? Leishmania tedavisi nasıl yapılır? Tedavi sonrasında korunmanın yollarını detaylarıyla derledik.

Leishmania Nedir, Belirtileri Nelerdir Leishmania Tedavisi Nasıl Yapılır

 Leishmania, enfekte olan phlebotomin sandfly türü olarak bilinen kum sinekleri tarafından ısırılması ile ortaya çıkan cilt hastalığı olarak tanımlanmaktadır. Bulaşma riski genellikle akşam vakitleri şeklinde ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 Leishmania Nedir?

 Leishmania Asya, Avrupa, Afrika kıtalar arasında sıklıkla görülen ve kum sinekleri tarafından bir bakteri olarak üzerinde taşımaktadır. Bu bağlamda özellikle kum sineklerinin köpekleri ısırmasıyla enfekte süreci başlamaktadır.

 Leishmania Belirtileri Nelerdir?

 Leishmania köpeklere bulaşması halinde çoğunlukla belirti göstermemektedir. Bu aslında bağışıklık sisteminin gücüne bağlıdır. Kesin belirtileri içerisinde Tüy dökülmesi, hızlı tırnak uzaması ve tırnak düşürmesi, hızlı zayıflama belirtilerin başında gelmektedir.

 Leishmania Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Leishmania hastalığının tam olarak kesin bir tedavisi bulunamamıştır. Genellikle Avrupa da allopurinollü ya da allopurinolsüz, meglumine antimonate maddelerinden oluşan ilaçlar kullanılmaktadır. Fakat bu maddeler de bazen hastalığın tedavisinde yeterli olmamaktadır. Bu bağlamda ömür boyu bakım tedavisi olarak adlandırılan süreç ile kontrol edilmeye çalışılmaktadır.

Haberin Devamı

 Burada asıl kontrol altına alınması gereken dalak olmalıdır. Dalak büyümesi söz konusu olması halinde köpeklerde hayati tehlike söz konusu olmaya başlamaktadır.

Yazarlar