Sağlık Lenfopeni Nedir, Neden Olur? Lenfopeni Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lenfopeni Nedir, Neden Olur? Lenfopeni Tedavisi Nasıl Yapılır?

06.07.2022 - 14:50 | Son Güncellenme:

Önemli bir rahatsızlık olması ile beraber lenfopeni merak edilen hastalık unsurları içerisinde geliyor. Peki lenfopeni nedir, neden olur? Lenfopeni tedavisi nasıl yapılır detayları ile derledik

Lenfopeni Nedir, Neden Olur Lenfopeni Tedavisi Nasıl Yapılır

Hem yetişkinler hem de çocuklarda lenfopeni belli bir ölçüm üzerinden ele alınır. Bu değerin altında kalması ile beraber gerekli olan değerinin düşüklüğü öne çıkar. Böylece buna bağlı olarak gerekli tedavi yöntemleri uzman doktor kontrolü altında ele alınır. 

Haberin Devamı

Lenfopeni Nedir?

Lenfopeni genel olarak Tıp dilinde ele alınır ve ifade edilir. Bu doğrultuda lenfosit düşüklüğü olarak anlatmak mümkündür. Kan testi ölçümü ile beraber ortaya çıkar. Yetişkinlerde 1000 mcL, çocuklarda ise 3000 mcL altında olması üzerinden tanımlanır. 

Lenfopeni Neden Olur?

Belli başlı bazı sebeplerden dolayı günümüzde lenfopeni, yani Lenfosit düşüklüğü ortaya çıkar. 

 - Lenfositlerin dalak ve lenf bezlerinde tutulması

 - Vitamin ve mineral eksikliği

 - Lenfositik annemi ve lenfoma gibi hastalıklar

 - Çölyak, ülseratif kolit gibi bağırsak hastalıkları

 Bu şekilde yukarıda öne çıkan sebepler nedeniyle lenfopeni meydana gelmektedir.

Lenfopeni Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yaşanan sebebe bağlı olarak öncelikle teşhis ve tetkik lenfopeni konusunda gerçekleşir. Daha sonra ilgili probleme bağlı olarak, Lenfosit düşüklüğü üzerinden yeniden sabit değer aralığına getirilmeye çalışılır. Bu konuda uzman doktora bağlı olarak ve hastalığa göre değişik yöntemler uygulanır. Bu yöntemler yetişkinler ve çocuklar için yeniden lenfosit değerine gelmesi için uygulanır.

Yazarlar