Editörün Seçtikleri Little Caesars’tan şimdi de Acımasız Pizza!

Little Caesars’tan şimdi de Acımasız Pizza!

19.12.2011 - 15:59 | Son Güncellenme:

Little Caesars Türkiye’de ilkleriyle, pizza lezzetlerinde devrim yaratmaya devam ediyor.

Little Caesars’tan şimdi de Acımasız Pizza

Türkiye’de ilklere imza atarak eşsiz pizza lezzetleri sunan Little Caesars, şimdi de Acımasız Pizza çeşitleri ile fark yaratıyor. Little Caesars, Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirerek; “Jalapeno” biberinin yoğun aroması ile tat verdiği, tavuklu, ton balıklı ve etli 3 farklı Acımasız Pizza lezzetini, pizza severlerin beğenisine sunuyor.

Türkiye’yi gerçek pizza lezzeti ile tanıştıran Little Caesars, Nefis Kenar, Kalpli Pizza ve Kepekli Pizza gibi gerçekleştirdiği birçok ilke bir yenisini daha ekledi: Acımasız Pizza…

“Jalapeno”, acı olmasına karşın ağzı yakmayan özel lezzetiyle bilinen Meksika’ya özgün bir biber. Orta acılıktaki Jalapeno’nun, diğer biberlere oranla çok daha yoğun tadı, şimdi de Little Caesars’ın eşsiz pizza lezzetleri ile buluştu. Acı sevenler için özel hazırlanan Acımasız Pizza, tavuklu, ton balıklı ve etli olmak üzere; Little Caesars’ın zengin menüsünde Acımasız Tavuk, Acımasız Ton ve Acımasız Kırmızı olarak 3 farklı seçenekle sunuluyor.

Acımasız Tavuk; muenster ve mozarella peyniri, özel baharatlı fırınlanmış tavuk, közlenmiş kırmızı biber, ekstra tavuk ve Jalapeno acı biber ile eşsiz bir lezzet fırtınasına dönüşüyor.

Acımasız Ton’da; yine muenster ve mozarella peyniri, ton balığı, siyah zeytin, domates ve Jalapeno acı biber; engin denizlerin tadını, Meksika’nın özgün lezzeti ile buluşturuyor.

Acımasız Kırmızı da ise; muenster ve mozarella peyniri, mantar, domates, yeşilbiberle birlikte başroldeki Jalapeno acı biber ve özel baharatlı kıyma, pizzayı çok özel bir tada dönüştürüyor.

Little Caesars, geleneksel Türk damak tadının başrol oyuncusu ‘acı’ ile pizzayı buluşturan bu yeni lezzete herkes ulaşabilsin diye; Acımasız Pizza’ları kampanya eşliğinde sunuyor. Bu tanışma kampanyası kapsamında; orta boy herhangi bir Acımasız Pizza, 1 litrelik Pepsi hediyesi ile birlikte 29 TL yerine 14.90 TL’ye veriliyor.

Türk damak tadında ‘Acı’…

Haberin Devamı


Geleneksel Türk Mutfağı’nda çeşitli yemeklerde ve lezzetlerde yüzlerce yıldır kullanılan acı, günümüz Türk damak tadında da en önemli tercihler arasında yer almaktadır. Türk mutfağı çatısı altındaki dünyaca ünlü kimi bölgesel mutfakların da, ‘olmazsa olmaz’ıdır acı… Eşsiz Türk lezzet zenginliğini oluşturan yoğun baharat kullanımının başrol oyuncusu olan acı, birçok yemeğin en belirgin tadı olmasının yanı sıra kimi zaman dahil olduğu yemeklerin adını dahi değiştirdiği görülmektedir. Türk mutfağında; acının farklı aromalarına ulaşmak için; farklı kullanım şekilleriyle (taze/kurutulmuş, toz/pul vb. gibi) ve farklı seçenekler (kırmızıbiber, sivribiber, arnavutbiberi, İsot, karabiber vs. gibi) yüzyıllardan bu yana kullanılmaktadır.

Jalapeño (es:Chile Jalapeño):

Haberin Devamı


Capsicum frutescens ailesinden olan Jalapeno, 5 – 9 cm uzunluğunda, yaygın olarak yeşil, nadiren de kırmızı olarak tüketilen bir biber çeşididir. Meksika menşeli olan Jalapeno, Veracruz'un kuzeyinde yer alan Papaloapan nehir havzasında ve Chihuahua, Delicias bölgesinde yetiştirilir.

Orta acılıktaki Jalapeno; Scoville ölçeğine göre 2500 – 8000 SHU (Scoville heat units) değer aralığındadır.
Acı olmasına karşın ağzı yakmayan lezzetiyle bilinen ve diğer biberlere göre daha yoğun bir tada sahip olan Jalapeno; et yemeği, salata, dip sos, bulgur, pilav ve makarnanın yanı sıra; diğer mezeler ve çerezlerle de tüketilmektedir.

Yazarlar