Sağlık Lökoplaki Nedir, Neden Olur? Lökoplaki Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lökoplaki Nedir, Neden Olur? Lökoplaki Tedavisi Nasıl Yapılır?

05.07.2022 - 16:59 | Son Güncellenme:

İnsanlardan bazılarında görülen ve sebepleri değişiklik gösteren çeşitli hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklar erken tanı ve teşhis sayesinde tedavisi mümkün olan hastalıklar arasında yer almaktadır. Doku bozulması olarak ifade edilen Lökoplaki hastalığı da bu bağlamda ele alınan hastalıklardan biri olmaktadır. Peki, lökoplaki nedir, neden olur? Lökoplaki tedavisi nasıl yapılır? İşte, lökoplaki hastalığı hakkında tüm detayları derledik.

Lökoplaki Nedir, Neden Olur Lökoplaki Tedavisi Nasıl Yapılır

 Lökoplaki hastalığına neden olan etmenlerden biri de fazla sigara tüketimi olmaktadır. Bu hastalığın tedavisinin başarılı olması için sigaranın bırakılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Lökoplaki Nedir, Neden Olur?

 Lökoplaki hastalığı, beyaz damak anlamına gelmektedir. Ağzın iç kısmında yutakta, yanaklarda ve dudaklarda oluşan bir hastalık olarak belirtilmektedir. Bu hastalık sonucu kişinin ağzında lekelenme olması söz konusu olmaktadır. Lökoplaki hastalığı beyaz ve mavimsi lekelenmelerle kendini gösteren bir hastalık olarak ifade edilmektedir. Erkeklerde daha sık görülen bu hastalık tedavi edilmediği taktirde ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bir tür doku bozulması olan bu hastalık ağız, genital ve anal mukozada kendini göstermektedir.

 Lökoplaki Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Lökoplaki hastalığı için ilk adım sigarayı bırakmak olmaktadır. Hastanın ağzında kırık dişleri varsa tedavi edilmesi gerekmektedir. Lökoplaki hastalığı için tedavi yolları şu şekilde olmaktadır:

Haberin Devamı

 - Tütün mamulleri kullanılmamalı

 - Alkollü içecekler içilmemeli

 - Bölgesel hastalıklar var ise tedavi edilmesi gerekmektedir.

 - Acı, ekşi, baharatlı, tuzlu yiyeceklerin tüketilmemesi de tavsiye edilenler arasında yer almaktadır.

Yazarlar