Yemek Mantının Yanına Ne Gider? Mantının Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

Mantının Yanına Ne Gider? Mantının Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

04.10.2022 - 16:04 | Son Güncellenme:

Mantı, kıymanın soğan ve çeşitli baharatlarla küçük hamur parçalarının içerisine konularak bu hamur parçalarının da suda haşlanmasıyla hazırlanan bir yemek türüdür. Mantı yapmayı düşünen kişiler tarafından mantının yanına hangi yiyeceklerin güzel olacağına dair de araştırma yapılmaktadır. Mantı, Türk kültüründe olduğu kadar Orta Asya'da da popüler olan bir yemek türüdür. İşte, mantının yanına yapılabilecek olan yemekler hakkında merak edilen detaylar.

Mantının Yanına Ne Gider Mantının Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

 Mantı yapıldığı zaman yanına yapacağınız hangi yiyeceklerle daha uyumlu olduğunu öğrenerek güzel bir uyum oluşturmanız mümkün olmaktadır. Mantı, kıymalı ve yoğurtlu bir yemek olduğu için yanına hazırlayacağınız yemekleri de doğru bir şekilde seçerek lezzetli menüler oluşturmanız mümkün olabilmektedir. 

Haberin Devamı

 Mantının Yanına Ne Gider?

 1- Domates Çorbası: Mantının yanına hazırlayabileceğiniz lezzetli çorbalardan birisi de domates çorbası olarak ifade edilebilir. Mantıdan önce servis edebileceğiniz harika bir tercih olacaktır.

 2- Mercimek Çorbası: Mercimek çorbası, hemen hemen her yemekten önce tüketilebilecek olan lezzetli bir sıcak başlangıç olmaktadır. Mantıdan önce de yapmayı tercih edebilirsiniz.

 3- Mücver: Mücver de oldukça lezzetli olan ve sarımsaklı yoğurtla birleştiğinde bir lezzet şölenine dönüşen bir yemektir. Mantının yanına mücver yapabilirsiniz.

 4- Fırında Patates: Yemeğin yanında aparetif olarak sunulabilmektedir.

 5- Mercimek Köftesi: Mantının yanına yapabileceğiniz yiyeceklerden birisi de mercimek köftesi olmaktadır. Yemeğin yanında midenizi rahatlatacak olan bir yiyecek olan tüketilebilmektedir.

Haberin Devamı

 6- Sütlaç: Mantının üstüne yenilebilecek tatlıların da mideyi rahatsız etmemesi için hafif olması gerekmektedir. Bu nedenle sütlaç ve benzeri sütlü tatlıların tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

 Mantının Yanına Yemek ve İçecek Tavsiyeleri

 Mantının yanına yapılacak çorbalar domates çorbası ve mercimek çorbası olabilmektedir. Aynı zamanda sebze yemekleri de mantının yanında tercih edilebilmektedir. Meyve suları veya gazoz gibi asitli içeceklerde mantının yanında tercih edilebilmektedir. 

Yazarlar