Yemek Mascarpone Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

Mascarpone Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

06.08.2021 - 15:19 | Son Güncellenme:

Mascarpone peyniri; tiramisunun temel malzemelerindendir. Bu peynir; İtalya'ya has peynir türüdür. Krema tarzında olduğu için birçok tatlıda kullanılmaktadır. 16 yüzyıldan beri devam eden tekniklerle beraber inek sütünden yapılmaktadır. Peki, mascarpone peyniri nedir, nasıl yapılır? İçindekiler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Mascarpone Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır İçindekiler Nelerdir

Mascarpone peyniri; İtalya'da yapılan bir peynirdir. Genel olarak tiramisu için tercih edilir. Mascarpone peyniri çok özel şekilde yapılmaktadır. Bununla beraber basit malzemelerle evde de yapılabilir. 

Haberin Devamı

 Mascarpone Peyniri Nedir?

 Mascarpone peyniri; 16 ve 17. yüzyıllarda ortaya çıkmış olup, İtalya'da popülerleşmiştir. Şeklinin krema tarzında olduğu ve tadının çok lezzetli olduğu belirtilmektedir. Tatlıların içerisinde kullanıldığı zaman eşsiz bir tat bırakır. Ekonomik açıdan değeri yüksek olduğu için belli markalar üretimi yapar. 

 Mascarpone Peyniri Nasıl Yapılır? 

 Mascarpone peynirinin yapımı biraz zordur. Ancak basit malzemelerle evde yapılması mümkündür. Evde mascarpone peyniri yapımı adına; çelik tencere içerisine krema konulmalıdır. Daha sonra ocağın altı açılmalıdır. Yavaşça karıştırıp, kaynama noktasına gelmeden önce ocağın altını kapatmak gerekir. Daha sonra ocağın altı kapatılınca limon suyu katarak karıştırmak ve tencere üzerine havlu koyup, kapağı kapatılmalıdır. Krema kesilerek koyulaşmalıdır. Daha sonraki sabah tencere açıldığı zaman koyu kıvam görülecektir. Tülbentin içerisine koyarak, peynir süzülmelidir. Ardından bir kap içerisine alarak, buzdolabında saklanmalıdır. 

Haberin Devamı

 Mascarpone Peynirinin İçindekileri Nelerdir?

 Krema ve kaymak kıvamına benzer olan mascarpone peyniri, manda ve inek sütünden üretilir. Yapımı oldukça zor olan bu peyniri başka peynir türlerinden ayrılan aromasıyla tatlı yapımında tercih edilir. 

Yazarlar