Evcil Hayvan Melanur Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Melanur Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 15:13 | Son Güncellenme:

Melanur balığı, mercan (sparidae) familyasına ait olan bir balık türüdür. Yöresel olarak melanur, melanurya, melenur gibi isimler de alır. Melanur balıkları, yumuşakçalar, deniz yosunları ve küçük kabuklular ile beslenir. Melanur balığının, gövdesi ise oval, yanlardan sıkıştırılmış görünümü olan uzun bir yapısı vardır. Melanur balığı nedir tüm detayları ile derledik.

Melanur Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Melanur balığı, karanlık saatlerde de hareketlidir ve karanlıkta da oldukça iyi görebilir. Ağzı oldukça küçüktür ve ağzının yukarı doğru eğik bir görünümü vardır.

Haberin Devamı

 Melanur Balığı Nedir? 

 Melanur balığının, sırt kısmı mavimsi ve yanları ise gümüş renklidir. Karın kısmı ise beyaz renktedir. Her iki çenesinde de tutucu, kesici ve öğütücü dişler yer alır. Melanur balığının en belirgin özelliği ise, kuyruk kısmında yer alan siyah banttır. Ama bu bant alt taraftan birleşmez. Bu nedenle de at eyerine benzetilir.

 Melanur Balığı Nerelerde Yaşar?

 Melanur balıkları, Ege Denizi, Akdeniz ve Marmara Denizi’nde yaşarlar. Melanur balıkları, 0-30 metre derinlikleri içinde gruplar halinde yaşarlar. Genellikle de orta sularda yaşarlar. Melanur balığının üreme dönemleri ise, Mart, Nisan ve Mayıs ayları olarak bilinir.

 Melanur Balığının Özellikleri Nelerdir?

 Melanur balığı, yaklaşık olarak 14 yıl kadar yaşar. Bu balıkların ortalama olarak boyları ise, 20-22 cm arasındadır. Maksimum büyümesi ise, 35 cm civarında olur. Ortama ve şartlara göre bazılarında cinsiyet değiştirme olur. Ama hepsinde cinsiyet değişmesi gerçekleşmez.

Yazarlar