Estetik Meme büyütme estetiği

Meme büyütme estetiği

06.01.2016 - 13:55 | Son Güncellenme:

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kadınların en sık talep ettiği meme büyütme estetiğini anlatıyor.

Meme büyütme estetiği

“Göğüs güzelliği kadınlarda özgüveni artıran en önemli estetik öğelerden birisidir. Meme büyütme ameliyatı ise kadınları en mutlu eden plastik cerrahi ameliyatlarının başında geliyor. Bu ameliyaten sık doğal olarak küçük göğüslere sahip kadınlar, göğüslerinde asimetri yani birisi diğerinden daha büyük olan kadınlar ya da doğum, kilo kaybı gibi nedenlerle göğüslerinde bozulmalar olan kadınlar tarafından talep ediliyor. Plastik cerrahi uygulamaları ile memelerin dolgunluğu artırılabiliyor, simetrisi düzeltilebiliyor, doğum sonrası kaybedilen meme dokusu ve hacmi düzeltilebiliyor.”

Haberin Devamı

Meme büyütme ameliyatlarının birden fazla yöntemle yapılabildiğini belirten Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, “Örneğin meme implantı kullanılabilir, kişinin kendi yağı arıtma işleminden geçirilerek yağ transferi yapılabilir ya da dolgu enjeksiyonları kullanılabilir. Plastik cerrah memelerin durumuna ve hastanın tercihine göre hangi tekniğin daha uygun olduğunu belirler ve ameliyatı ona göre planlar.”

Op. Dr. Ufuk Askeroğlu “Meme büyütme operasyonları ile daha güzel göğüslere sahip olmanın yanı sıra kadınlar daha iyi ve daha çekici bir görünüm kazanaraközgüvenlerini de artırabilirler. Ayrıca mastektomi ya da kaza gibi travmalar sonrası meme rekonstrüksiyonu için de meme implantı ile meme büyütme işlemi yapılmaktadır.”

Haberin Devamı

Meme büyütme estetiği ile göğüslerdeki sarkıklığın giderilemeyeceği konusunda uyarıda bulunan Op. Dr. Ufuk Askeroğlu“Eğer göğüslerin hacmi yerinde ama sarkık duruyorsayalnızca meme dikleştirme ameliyatı yapılması yeterli olabilir. Ancak hem hacim kaybı hem de sarkma varsa o zaman meme büyütme ile birlikte meme dikleştirme ameliyatı da yapılması gerekir.Günümüzde plastik cerrahların çoğu genellikle iki operasyon aynı anda yapmayı tercih ediyor.Seçtiğiniz cerrahınızın tercihine göre ayrı ayrı da yapılabilir.”

Meme büyütme operasyonlarının fiyatlarının uygulanacak işlemin türüne göre değişiklik gösterdiğini belirten Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, “Meme büyütme ameliyatlarında ücretler belirlenirken ameliyatın yapılacağı hastane, anestezi, yapılması gereken tıbbi testler, implant kullanılacaksa implantın fiyatı ve plastik cerrahın ücreti dahil edilerek hesaplanır. Özellikle seçeceğiniz cerrahınızın tecrübesine, ameliyatın yapılacağı sağlık merkezinin kalitesine çok özen gösterilmelidir.Ameliyatın istediğiniz gibi sonuçlanması için yapacağınız tercihler çok önemlidir.”

Op. Dr. Ufuk Askeroğlu ideal meme boyutunun nasıl belirlendiğini ise şöyle anlatıyor: “İdeal meme büyüklüğü kişinin boy, kilo ve genel vücut yapısı göz önüne alınarak hesaplanır. Kişinin boyunun uzunluğu, göğüs kafesi şeklinin dar ya da geniş olması, var olan göğüs dokusunun büyüklüğü gibi faktörler de hesaplama esnasında göz önünde bulunur. Meme boyutu hesaplanırken amaç taşınmasıkolay, vücudun genel hatlarıyla uyumlu, doğal görünen göğüs boyutuna ulaşmaktır.”

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası iyileşme süresini ise “Ameliyat olan kişinin genel sağlık durumu, uygulanan teknik, alkol ve sigara kullanımı gibi kişinin genel yaşam tarzı ve yine cerrahınverdiği tavsiyelere sağladığı uyuma göre ameliyat sonrası iyileşme süresi değişiklik gösterir. Örneğin meme implantının göğüs kasının altına ya da üstüne konulması veya cerrahi kesinin yapıldığı yer gibi faktörler de iyileşme süresinde etkili rol oynar.”

Göğüs güzelliğinin kadınlarda en önemli estetik ögelerin başında geldiğini söyleyen Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, “Doğal göğüslerinin şeklinden memnun olmayan ve genel sağlık durumu iyi olan her kadın plastik cerrahinin sunduğu imkanlardan faydalanarak meme büyütme estetiği yaptırabilir. Günümüzde meme büyütme estetiği başarı oranı en yüksek olan ve tüm dünyada en sık uygulanan estetik cerrahi türlerinin başında yer alır.”

Haberin Devamı

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Ufuk Askeroğlu

Meme büyütme estetiği

Yazarlar