PembeNar Bu sefer tek burçta olmayacak! İşte Merkür Retrosu'nun 12 burca etkisi

Bu sefer tek burçta olmayacak! İşte Merkür Retrosu'nun 12 burca etkisi

13.12.2023 - 10:00 | Son Güncellenme:

2023 yılının son ve sıra dışı Merkür Retro’su başladı. Bu sabah saat 10.09’da Oğlak’ta başlayan Merkür Retrosu 23 Aralık sabah 09.17’de ise yay burcuna geçerek son buluyor. Peki bu Merkür Retro’su neden bu kadar önemli? Dünyaya farklı bir enerji ile dünyaya yaklaşırken hangi burcu ne bekliyor? Kimler 2023’Ün son ayında neler yaşayacak? Merak edilen her şeyi Astrolog Duygu Sevinç Sevin anlattı. İşte tüm detaylar…

Melek AYDIN- milliyet.com.tr/ Merkür Retro’su yılın belli zamanlarda gerçekleşir ve geri hareketi her bir burcu farklı etkiler. Ancak bu seferki Merkür Retro’su diğerlerinden çok daha farklı olacak. Çünkü 13 Aralık saat '10.09’da 8 derece oğlakta başlayacak olan Merkür Retro 23 Aralık sabahı saat 09.17’de yay burcuna geçecek. Etkileri ise 5 Ocak 2024’e kadar sürecek. Yatırımlar, iletişim problemleri, skandallar ve exlerin dönüşleri ile karşılaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Astrolog Duygu Sevinç Sevin, "2023'ü bir Merkür Retro’su ile kapatıyoruz. Şimdi diyoruz ki bazılarımız Merkür’ün hareketi bizi nasıl bu kadar etkiliyor. Merkür farklı bir enerjiyi içine çekiyor ve dünyaya çok yaklaşıyor. Bu kadar ağır bir enerjinin dünyaya tesiri ile birlikte biz de bir hayli etkileniyoruz. Böyle gezegen enerjilerinde sistem bize der ki gözden geçir düşün muhakeme yap.

Merkür de bizim iletişim gezegenimizdir o yüzden hep iletişim ile ilgili konuları tamamlamamız gerektiğini gösterir. Merkür Retro’da yaşadığınız krizler sizin tamamlamanız gereken konulardır. Örneğin bir işi ertelediniz ertelediğiniz karar veremediniz retro gelir ve seni sıkıştırır, “Toparla” der. Özellikle Merkür retro kayıplarınızı geri getirir.

Haberin Devamı

Eski sevgililerin ortaya çıkması yarım kalan işin projenin sana geri gelmesi bu yüzdendir. Eski sevgili geri geldiğinde muhakeme yap içinde tamamla diye gelir.

Mitolojide Merkür habercidir. Ölümsüzlerle faniler arasında haberci görevi yapan enerjidir. Haberleri yayan veren gezegendir. Aslında biz Merkür Retro’yu doğru kullanmak adına fark etmeyi aydınlanmayı bu dönemlerde Merkür Retro’larda yapmalıyız. En doğru aydınlanma hep Merkür retrolarda olur. Bu retro küllerimizden yeniden doğma retrosudur.

27, 28, 29 ARALIK TARİHLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Herkesin dikkat etmesi gereken tarihleri sıralayan Sevin,Mars burç değiştiriyor ve dolunay var ve bu dolunay çok önemli. Beklenmedik şeyler gerçekleşirken biz tamamlamaya çalışı caz bu çok tehlikeli yüzden 27, 28, 29 Aralık’ta bir karar vermemek bir işe başlamamak çok önemli.

Güvenlik sınırlar savaş etkileri uluslararası gerginlikler kilit isimlerle yapılacak görüşmeler ülkemizle ilgili konular. Çünkü düşmanlıklar ve kışkırtmalar ortaya çıkacak.2024 e de yansıyacak.

SKANDALLARA, YATIRIMLARA DİKKAT

“Finans dünyası ekonomik koşullar spekülatif değerler. Önemli iş insanlarıyla ilgili skandallar duyabiliriz. Üniversiteler akademik konular ön plana çıkabilir. Uçak rötarları seyahat iptalleri olabilir. Plan değişiklikleri olabilir”

13 aralık 16 aralık arası dua meditasyon yapabilirsiniz. Estetik yaptırmamanızı ve yeni bir ilişkiye başlamamanızı öneririm. Bu tarihlerde detoks yapabilirsiniz. Bu tarihlerde az yemek arınmak iyi gelir. 16 Aralık 26 Aralık arası akışta kalın. Kendinize odaklanın.

Haberin Devamı

Önce yükseleninizi sonra güneş burcunuzu ve biliyorsanız Merkür burcunuzu da okuyabilirsiniz.

Koç: Sevgili koçlar bu Merkür retro kariyer hayatlarınızda beklenmedik gelişmelerin olacağına işaret ederken yarım kalmış bir işe başlayabilirsiniz üst düzey yöneticiler otorite figürleri ile ilgili gelişmeler olabilir.23 Aralık 2 Ocak arası yurt dışı seyahat planları yapabilir eğitim danışmanlık inşaat ve hukuki konularda önceden görüşülen fakat sonuç alınamayan işlerin tamamlanması söz konusu olabilir.

Boğa: Sevgili boğalar Merkür Retro’nun ilk konuları yurt dışı planlarında aksama iptal ya da gecikme olabilir. Yeni bir eğitime başlayacak olan boğalar olabilir. İnancınızı yüksek tutmanız gereken bir dönem. Dua meditasyon çalışmaları yapabilirsiniz.23 Aralıktan itibaren konu ilişkiler ve ortaklı konulara geçiş yapıyor. Dönen eski sevgililer olabilir. Yarım kalmış ilişkiler yeniden başlayabilir.

İkizler: Sevgili ikizler bu dönem hakkettikleriniz karşınıza çıkıyor. Uzun zamandır süre gelen evlilik ve ilişki konularının çözüme kavuşması söz konusu. Sağlığınız açısından yoğun tempo ve stresten uzak kalın. Evlilik başlangıcı yapan ikizler olabilir. Boşanma kararı alan ikizler olabilir. Ev tadilatı ya da ev değiştirme gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Yengeç: Sevgili yengeçler bu Merkür retro evinizle ilgili değişiklikler yapabilirsiniz. Ortaklı bir işe başlayabilirsiniz.23 Aralık’tan sonra 2 Ocağa kadar olan dönemde ise sağlığınıza bağışıklığınıza dikkat etmelisiniz. Rutin işlerinizde yoğun bir tempo sizi bekliyor. Evcil hayvan alabilirsiniz. Finansal konularda yeni bir yatırım yapmak için uygun değil harcamalarınıza dikkat etmelisiniz.

Aslan: Sevgili aslanlar Günlük işleriniz yoğun temponuz ve aşk birbirine karışıyor. Birinden birinin ihmali iletişim kazalarına yol açıyor. Bu retro en çok sizin dikkat etmeniz gereken Retro. Bunun yanı sıra çocuklarla ilgili alınan yeni kararlar olabilir bu kararları uygulamak için en azından 29 aralığı beklemelisiniz. Damar kalp problemlerine dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

Başak: Sevgili başaklar Ev aile konularında hassas olmanız gereken bir Merkür retrodasınız. Aile sağlığı ile ilgilenmeniz gerekebilir. Önce aile sonra ilişkinizle ve çocuklarınızla ilgili konular gündeme geliyor. Eskiye dönüş eski sevgilinin dönmesi gibi konularda bu Retro kafanızı karıştırabilir. Karar vermek için 29 Aralık’ı bekleyin.

Terazi: Sevgili terazile 23 Aralık’tan sonra ev ve aile konularında yeni kararlar beklenmedik gelişmeler sürpriz kazançlar olabilir.23 Aralık’a kadar iletişim problemi yaşamamak adına sakin kalmalı olumlu düşünmeli 3 dinleyip 1 konuşmalı ve mesaj mail telefon trafiğinize dikkat etmelisiniz. Mental sağlığınız için spor ve meditasyon yapmanızı öneriyorum. Mide problemleri yaşayabilirsiniz dikkat edin lütfen.

Akrep: Sevgili akrepler sizin için en zor günler 26, 27, 28, 29 Aralık. Bugünleri rahat atlatmak için mümkünse az kişiyle görüşmeli sakin kalmalı fevri olmamalısınız zira 23 aralıktan sonra parasal konularda da spekülatif bir döneme gireceksiniz. Muhasebesel konuları gözden geçirmelisiniz.13, 23 Aralık arasında ise iletişim krizleri yükselecek. Mail mesaj telefon trafiğinize dikkat etmeli elektronik eşya almamanızı öneririm. Sağlık konusunda boyun bel sırt problemlerine dikkat etmelisiniz.

Yay: Sevgili yaylar aralık ayı seyahatleriniz için çok uygun. Sağlığınıza dikkat etmeli takviyelerinizi almayı unutmamalısınız. Özellikle 23 Aralık’tan sonraki dönemde yoğun bir tempo içine giriyorsunuz.13 23 Aralık arası 13 Aralık’tan önce yapmış olduğunuz girişimlerden kazanç elde edebilirsiniz. Büyük yatırımlar için 5 Ocağı beklemelisiniz.

Oğlak: Sevgili oğlaklar Merkür Retro’ya sizinle başlıyoruz. Doğum günleriniz şimdiden kutlu olsun.13 23 Aralık arası başrol sizsiniz. Yanlış anlaşılmalar konusunda sorun yaşamamak adına net olun. Cümlelerinizi seçerek konuşmanızda fayda var. İmaj değiştirmek kendinizi yenilemek isteyebilirsiniz. 5 Ocak beklemenizde fayda var. 23 Aralık’tan sonra kafa karışıklıkları yaşayabilirsiniz. Sağlık konusunda kemik ağrıları yaşayabilirsiniz dikkatli olmalısınız. Bol meditasyon yapmanızı öneririm.

Kova: Sevgili Kovalar 13-23 Aralık arasında kendinizi durgun ve depresyonda hissedebilirsiniz bunun için Merkür Retro etkilerini sağaltmanız gerekir, detoks yapmayı ametist taşınızı taşımayı unutmayın. Bakım yapmak yenilenmek sağlık kontrolleri yaptırmak isteyen kovalar için 16-26 Aralık tarihleri uygun. Finansal konularda 23 Aralık 5 ocak arası sosyal medya internet yazılım ile ilgili projelerden kazanç sağlamanız mümkün.

Balık: Kariyer çizginizi değiştirmek istemiş fakat tamamlayamamış olabilirsiniz 13-23 Aralık tam karar verme ve ertelenmiş işlerinizi tamamla döneminiz. Ertelediğiniz projeye bu tarihlerde başlayabilirsiniz. Kazançlı dönemlerin başındasınız. Bu Merkür Retro size 2024 Mart’tan sonra bol kazançlı bir döneme gireceğinizin işaretlerini verecek. Diz ve bilek sakatlanmalarına dikkat edin lütfen.

Yazarlar