Merve Karataşlı

Merve Karataşlı

mervekaratasli@hotmail.com

Tüm Yazıları

Kök Çakra

Kök çakra bedende omurganın dibinde yer alır ve topraklanmaya bağlanır. Bu sayede size güven duygusunu ve istikrarı verir. Kırmızı renge sahip olan kök çakra enerjisini topraktan alır. Bu nedenle besin desteği ile en kolay şekilde desteklenen çakradır. Enerjisi bozulmuş olan kök çakrasını dengeleyecek besinler de bu bağlamda kök sebzelerdir. Bunlar; havuç, patates, pancarı kereviz ve soğandır. Kendinizi enerjisel olarak zayıf hissettiğiniz anlarda kök çakranızı dengelemek adına bu gıdaları tüketmeniz hızlıca topraklanmaya yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Sakral Çakra

Sakral çakra ise duygularınızı, cinselliği ve enerjinizi kontrol eder. Temsili rengi turuncudur. Aynı zamanda böbrek ve kalın bağırsağa bağlı olan bir çakradır. Bu çakra dengede ise yaratıcılık ve tutku hissi yüksektir. Su enerjisi ile yönetilen bir çakra olduğundan dolayı su içeriği daha fazla olan besinler olumlu etki gösterecektir. Bu bağlamda sakral çakrayı dengelemek için, turunçgiller, balkabağı, çilek ve deniz ürünleri etkili olacaktır.

Karın Çakrası

Karın çakrası irade, hırs, güven ve öz kontrole katkıda bulunan bir çakradır. Sarı rengi temsil eden ve bedendeki sinir sistemi ile bağlantılı olan karın çakrasında eğer bir sorun var ise kendinizi rahatsız hissedersiniz. Özellikle de güven sorunu yaşayabilirsiniz. Ateş elementi tarafından yönetilen bu çakrayı dengelemek adına besin olarak keskin, tuzlu ve ekşi gıdalar tüketebilirsiniz. Biber, sarımsak, soğan, zencefil, zerdeçal, tarçın ve kekik gibi.

Kalp Çakrası

Kalp çakrası sevgi, aşk, bağışlama ve kabul etme üzerine işleyen çakradır. Yeşil rengi temsil eden kalp çakrasındaki dengesizlikte insanları hayatınıza alamama yani kabul edememe sorunları yaşanabilir. Kalp sağlığına iyi gelen besinler ile bu çakrayı destekleyebilirsiniz. Bunlar; bitter çikolata, kahve, lifli sebzeler, yeşil çay, nar, kırımızı şarap ve taze yeşil meyve sularıdır.

Boğaz Çakrası

Boğaz çakrası kendinizi olduğu gibi ifade etmeye dayanan çakradır. Boğaz, tiroid, ağız ve kulakları kapsayan bölgenin tümüdür.  Bu nedenle aslında bu çakrayı dengelemek için sıvı ağırlıklı besinler tüketebilir. Taze meyve suları, çorbalar ve bitki çayları en iyi seçimlerdendir. İyot içeriği yüksek olan deniz yosunu da oldukça etkili olacaktır. Bunların dışında mavi rengi temsil ettiğinden dolayı yaban mersini ve böğürtlen de tüketebilir.

Haberin Devamı

Üçüncü Göz Çakrası

Göz çakrası içgüdüleri, duyguları ve sezileri yöneten çakradır. Mor rengi temsil eden bu çakra duygu durumunuz üzerinde oldukça etkilidir. Orman meyveleri, mor lahana, mor erik incir ve patlıcan bu çakrayı dengelemeye yardımcı olacak besinlerdir. Enerjisini ışıktan alan bir çakra olduğundan dolayı ışık ile çok temas edilmediğinde de bu çakrada sorunlar oluşabilir. Bu nedenle güneş ışığından faydalanarak üçüncü göz çakranızı dengeleyebilirsiniz.

Taç çakra

En yüksek çakra olan taç çakra yüksek benlikle, ruhla ve hayat amacı ile bağlantılıdır. Maneviyat ile de bağlantılı olduğunda dolayı bu çakrayı aslında dengeleyen bir besin yoktur. Beyaz rengi temsil eder ve sadece ışık enerjisi içeren yani çiğ olan yiyecekler tüketilebilir ya da aralıklı oruç formunu deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yüksek Gıda Mühendisi

Merve Karataşlı