Sağlık Mesane Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Ağrılı Mesane Sendromu (İnterstisyel Sistit) Tedavisi Nasıl Yapılır?

Mesane Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Ağrılı Mesane Sendromu (İnterstisyel Sistit) Tedavisi Nasıl Yapılır?

18.09.2021 - 00:01 | Son Güncellenme:

İnsanlarda yaş ilerledikçe birçok sağlık sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sağlık sorunları geçmiş zamanlarda zor tedavi edilsede günümüz imkanları ile büyük kolaylıklar sağlanmıştır. Sık görülen ve can sıkan rahatsızlıklardan biriside mesane ağrısıdır. Sizler için Mesane ağrısı neden olur, nasıl geçer? Ağrılı mesane sendromu (interstisyel sistit) tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Mesane Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Ağrılı Mesane Sendromu (İnterstisyel Sistit) Tedavisi Nasıl Yapılır

Mesane ağrısı, bakterilerden dolayı ortaya çıkan bir hastalıktır. Kadınlarda görülme oranı erkeklere göre oldukça fazladır. Özellikle 30 yaşından sonra görülme olasılığı daha çoktur. 30 yaş ile 40 yaş arasında yaygın olan bir hastalıktır. 

Haberin Devamı

Mesane Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? 

Mesane ağrısı, idrar torbasının iltihabı şeklinde ortaya çıkmaktadır. Mesanede oluşan bu hastalık sonrasında hastada ağrılar başlayabilir. Mesane ağrısı olan kişiler, çok sık idrara çıkar ve idrarını yaparken ağrı hisseder. Yani mesane ağrısı olan kişiler acılı bir dönem geçirmektedir. 

Mesane ağrısının belirtileri:

- Sık sık idrara çıkmak, 

- Mesane bölgesinde ağrı hissetmek, 

- Anüs ile cinsel Orhan arasında ağrı hissedilmesi, 

- Aniden idrara çıkma isteği, 

- Cinsel ilişkide ağrı görülmesi.

Mesane ağrısının en önemli nedeni idrar yollarında yaşanan enfeksiyonlardır. Ayrıca alerjik reaksiyonlar, kalıtımsal nedenler ve mesanede yaşanan hasarlar gibi durumlarda mesane ağrısı oluşması muhtemeldir.

Haberin Devamı

Mesane ağrısının geçmesi için yapılması gereken tedaviler vardır. Bu, tedavileri yaparak mesane ağrısından kurtulabilirsiniz.

Ağrılı Mesane Sendromu (İnterstisyel Sistit) Tedavisi Nasıl Yapılır?

Mesane ağrısı görülen hastalarda öncelikle ağrıyı azaltma teknikleri kullanılır. Bunun için ağrıya neden olan durumlar tespit edilir ve hasta bu konuda bilinçlendirilir. Daha sonra ise hastanın yaşı, problemin büyüklüğü, ilaçlara karşı olan alerjiler ve hastada bulunan diğer hastalıklar öğrenilerek uygun olan tedavi yöntemi seçilir.

İnterstisyel Sistit Tedavi Yöntemleri 

İlaç Tedavisi 

Fizik Tedavi 

Elektriksel Uyarı 

Mesanenin Genişletilmesi 

Alternatif Tıp

Mesane Eğitimi

Stres Yönetimi

Yaşam Tarzı Değişikliği 

Cerrahi Müdahale

İnterstisyel Sistit yaşayan kişilerde öncelikle bazı yöntemler ile tedavi denenir. Bu yöntemler arasında bulunan cerrahi müdahale son çare olarak yapılmaktadır. Hastanın iyileşmesi için uygulanan yöntemlerin etkisiz kaldığı durumlarda cerrahi yöntem denenmektedir. Yapılan başarılı müdahaleler ile mesane ağrısından kurtulabilirsiniz. 

Yazarlar