Sağlıklı Beslenme Metabolizmayı hızlandıran ve tok tutan 10 besin

Metabolizmayı hızlandıran ve tok tutan 10 besin

15.04.2021 - 11:48 | Son Güncellenme:

Ramazan ayında metabolizmamızı hızlandıran ve bir yandan da bizi gün boyunca tok tutacak besinlere ihtiyacımız olduğunu belirten Diyetisyen Aslıhan Kara konu hakkında bilgi verdi.

Metabolizmayı hızlandıran ve tok tutan 10 besin

Oruç tutarken susuz kalınan sürenin uzamasıyla vücutta mineral kayıplarının meydana geldiğini de sözlerine ekleyen Diyetisyen Aslıhan Kara, “Sahur ve iftar döngüsü arasında günlük en az 10 -12 bardak su tüketilmelidir. Susuzluk hissini çay ve kahve ile gidermek yapılan en büyük hatalardandır. Ramazan boyunca iftardan sonra haftada en az 150 dakika yürüyüş ve egzersiz yapmak, metabolizmanızın hızlanmasına ve kas kaybı yaşamamanıza yardımcı olur. Özellikle gastrit ve reflü gibi rahatsızlıklarımız varsa, midemizi yormamak için çok fazla besin tüketmek yerine, daha çok tok tutan dengeli beslenme şeklini tercih etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Ramazan’da en sık sorulan soruların başında tatlı tüketiminin geldiğini de sözlerine ekleyen Diyetisyen Aslıhan Kara, “Ramazan ayında tatlı tüketmek istiyorsanız, diyet programınızdan: 1 su bardağı süt, 1 dilim ekmek, 1 orta boy meyve hakkınızı eksilterek; haftada bir gün, 1 porsiyon sütlü bir tatlı, 1 porsiyon meyve tatlısı veya 1 porsiyon güllaç tüketebilirsiniz. Çok fazla karbonhidratlı ve şerbetli tatlıları tercih etmeyin” dedi.

Haberin Devamı

Ramazan ayında metabolizmamızı hızlandıran ve bir yandan da bizi gün boyunca tok tutacak besinlere ihtiyacımız olduğunu belirten Diyetisyen Aslıhan Kara, oruç tutarken hem metabolizmanızı hızlandıran hem de bizi tok tutan 10 besini ise şöyle sıraladı:

Yeşil mercimek,

Tam tahıllı ekmek,

Ev yapımı yoğurt,

Yulaf,

Yumurta, 

Somon,

Muz,

Chia tohumu,

Maş fasulyesi,

Yoğurt.

Yazarlar