Sağlık Mide Ağrısı Hangi Organlara Vurur? Mide Ağrısı Sırta Vurur Mu, Nereye Vurur?

Mide Ağrısı Hangi Organlara Vurur? Mide Ağrısı Sırta Vurur Mu, Nereye Vurur?

06.03.2021 - 16:43 | Son Güncellenme:

Mide ağrısı pek çok nedenle birlikte ortaya çıkabilen bir ağrı çeşididir. Bunun arasında reflü, ülser ve gastrit gibi diğer sağlık sorunları da sık sık görülür. Boşaltım sisteminde yaşanan sorunlar, stres, yorgunluk, psikolojik problemler de mide ağrısına sebep olur. Bu nedenler haricinde ergenlik dönemi, regl dönemi gibi dönemler de mide ağrısına neden olabilir. Peki bu ağrı türü vücutta hangi bölgelere vurmaktadır? Merak edilen soruların cevabını sizler için derledik.

Mide Ağrısı Hangi Organlara Vurur Mide Ağrısı Sırta Vurur Mu, Nereye Vurur

Mide ağrısı, pek çok nedenle kendini gösteren ve günlük hayatı etkileyen problemler arasında yer alır. Hamilelik döneminde de görüldüğü bilinen bu ağrı, düzensiz beslenme gibi nedenlerle kendini gösterir. Vücudun diğer bölgelerinde de bu ağrının olumsuz etkisini görmek olası bir durumdur.

Mide Ağrısı Hangi Organlara Vurur?

Mide ağrısı, kalpte ve kalp çevresinde olumsuz etkilerini gösterebilen bir rahatsızlıktır. Özellikle ergenlik ve regl dönemleri gibi hormonel olan mide ağrısında, vücut içindeki dolaşım sistemini etkisi altına alan bazı faktörler de vardır.

Özellikle regl döneminde mide ve rahim arasında birikmiş olan kan basıncının kalp üzerinde etki etmesi sık sık görülen bir durumdur. İlerlemiş olan mide iltihaplarında da kalbe direkt olarak etki eden ağrı ve acılar saptanmıştır. Mide bölgesinde var olan şişkinlikler de mide ağrısına neden olan sebepler arasında olarak bilinir. Bu şişkinliklerde kalp dışında mide ağrısının diyafram ve dalak üzerinde de etkisi olduğu bilinir.

Mide Ağrısı Sırta Vurur Mu, Nereye Vurur?

Mide ağrısı olması durumunda, mideye bağlı halde olan kan damarlarında meydana gelen sıkışma, sık sık görülen bir durum olarak bilinir. Bu durumun sonucunda mide kramp ile karşı karşıya kalır. Krampın artması durumunda bu bölgeye yakın olan omurilik sinirleri etki altında kalarak, midede var olan ağrının sırta etki etmesine sebep olur. Bu sebepten dolayı yaşanan sırt ağrılarının çoğu, sorunun kaynağının mide kaynaklı olduğu bilinir.

Sırt ağrılarının çoğunlukla omurilik üzerinde de etkisinin olduğunun unutulması, sırt kaslarının sebep olduğu düşüncesini oluşturur. Bu neden kaslar değil, mide ağrısından dolayıdır. Bu ağrı, bel kısmına da vurur ve bu durum sık sık görülür.

 

Yazarlar