PembeNar Mide Balonu Nedir, Nasıl Uygulanır? Mide Balonu Zararları Nelerdir?

Mide Balonu Nedir, Nasıl Uygulanır? Mide Balonu Zararları Nelerdir?

25.05.2022 - 14:34 | Son Güncellenme:

Mide balonu ameliyatsız bir şekilde kısa uyku ile mide içinde su ya da hava ile dolu bir balonun yerleştirilmesi işlemidir. Ameliyatsız olması daha fazla tercih edilmesini sağlar. Mide balonu sayesinde hastaların midesi doludur ve daha az yiyerek doygunluk hissine ulaşırlar. Mide balonunun nasıl uygulandığını ve zararlarını detayları ile derledik.

Mide Balonu Nedir, Nasıl Uygulanır Mide Balonu Zararları Nelerdir

Mide balonu kısa süreli derin uyku işlemi ile gerçekleştirilen bir işlemdir. Mide balonu sonrası hastalar nadiren de olsa bulantı ya da ağrı hissedebilir. 

Haberin Devamı

 Mide Balonu Nedir, Nasıl Uygulanır?

 Kilo problemi yaşayanlara ya da obezite tedavisinde tercih edilen mide balonu hastaların mide içine hava ya da su ile dolu balon yerleştirilmesidir. Hastaların mide içine içi su ya da hava ile dolu bir balon yerleştirilir. İşlem sırasında hastaların uyutulmasına gerek olmadığı için tercih edilen yöntemler arasındadır. Kısa süreli bir derin uyku işlemiyle yapılan mide balonu kısa sürede gerçekleştirilir.

 Ameliyatsız bir işlemdir ve işlem sonrasında herhangi bir komplikasyon ihtimali de oldukça düşüktür. Mide balonu tam olarak açlık hissinin gitmesini sağlamaz. Genel olarak kişilerin gıda alımını azaltmak için mideye yerleştirilir. Kişi yemek yediğinde daha çabuk midesi dolar ve kendini doymuş hissederek daha az yemek yer.

Haberin Devamı

 Mide Balonu Zararları Nelerdir?

 Mide balonu hayati bir problem yaratmasa da bazı yan etkilere sebep olabilir. Hastalar mide balonundan sonra ağrı, kramp ya da nadiren de olsa ülser ile karşılaşabilirler. Mide balonundan sonra hastalar daha az yedikleri için midesi doymuş olsa da psikolojik olarak tokluk hissetmeyebilir.

 

Yazarlar