Sağlık Mide Şişkinliği Ve Bulantı Neden Olur? Mide Şişkinliği Nasıl İndirilir?

Mide Şişkinliği Ve Bulantı Neden Olur? Mide Şişkinliği Nasıl İndirilir?

13.03.2021 - 10:59 | Son Güncellenme:

Günümüzde hastalıkların pek çok nedeni bulunmaktadır. Bu hastalıkların da çözüme kavuşması için doğru tedavi yöntemleri kullanılmalıdır. Özellikle mide rahatsızlıklarının da birbirinden farklı nedenleri bulunuyor. Mide şişkinliği ve bulantı neden olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Mide Şişkinliği Ve Bulantı Neden Olur Mide Şişkinliği Nasıl İndirilir

Mide şişkinliği ve bulantı özellikle kadınlarda yoğun olarak görülür. Yaşam kalitesini azaltan mide şişkinliği ile başa çıkmak için doğru tedavi yöntemleri kullanılmalıdır. 

Haberin Devamı

Mide Şişkinliği ve Bulantı Neden Olur?

Mide şişkinliği genel olarak kadınlarda görülmektedir. Mide ve bağırsaklarda gaz oluşması ile ortaya çıkan mide şişkinliği bazı durumlarda önemli sağlık problemlerinin de habercisidir. Toplumun büyük bir bölümünde mide ve bağırsaklarda şişkinlik sorunu yaşanır. Bu gaz miktarı artış gösterdiği takdirde kişileri de rahatsız etmektedir.

Vücutta gaz miktarı arttıkça vücut gazı tahliye etmekte zorlanır. O gibi durumlarda sindirim sisteminde bulunan hava organların duvarında gerilime neden olmaktadır. Bu durumda ise nefes darlığı, çarpıntı, gaz çıkarma, geğirme ve karın ağrısı ile bulantı meydana gelir. Sindirim sistemi bozuklukları midede şişkinliğe yol açar. Vücutta biriken ödem nedeni ile mide şişkinliği de oluşur. 

Haberin Devamı

 Mide Şişkinliği Nasıl İndirilir?

Mide şişkinliğinin geçmesi için özellikle beslenmeye çok dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca mide şişkinliği hastalığına çözüm bulunması için yemek sırasında yutulan havanın da azaltılması gerekir. Yemek sırasında hava yutulmaması için yemeklerin yavaş yavaş yenişmesi ve iyice çiğnenmesi gerekir.

Yemek yerken konuşmak hava yutulmasını arttırır. Ayrıca mide ağrısının en büyük nedenlerinden bir tanesi de strestir. Yüksek stres nedeni ile mide şişkinliği oluşabilir. Bu nedenle mide şişkinliği yaşanmaması için stresli ortamlardan uzak durulması gerekmelidir. Mide şişkinliği uzun sürüyorsa mutlaka bir doktora danışılması gerekir. Bu şekilde mide şişkinliğinin de önüne geçilir. 

Mide Şişkinliğinin Geçmesi İçin Neler Yapılmalıdır?

Mide şişkinliğinin geçmesi için doğru bir şekilde beslenmek gerekir. Sağlıksız, baharatlı ve ağır yemekler yendiği takdirde midede şişkinlik oluşur. Ayrıca mide ve bağırsaklardaki şişkinliklerin azalması için yaşam tarzının değiştirilmesi lazım. Sağlıklı ve hareketli bir yaşam benimsendiği takdirde mide şişkinlikleri de azalacaktır. O nedenle az az ve sık sık yemek yemek gerekir. Bunun için de doğru beslenme programları uygulanmalıdır.

Mide şişkinliği yaşayan kişilerin her gün en az 3 litre su içmeleri gerekir. Özellikle günlük egzersizler yapılmalıdır. Yüzme, koşu, yürüyüş ve yoga gibi egzersizler yapıldığında mide şişkinliklerinin önüne de geçilir. Probiyotik kullanımının arttırılması da mide şişkinliğini azaltan en önemli faktörler arasında yer alır.

Yazarlar