Sağlık Milk Thistle Faydaları Nelerdir? Deve Dikeni Ne İşe Yarar?

Milk Thistle Faydaları Nelerdir? Deve Dikeni Ne İşe Yarar?

12.12.2020 - 16:10 | Son Güncellenme:

Oldukça düşük yan etkileri ile beraber günümüzün en faydalı kaynakları arasında milk thistle geliyor. Bu aynı zamanda deve dikeni olarak Anadolu topraklarında dile getirilmektedir. Peki, milk thistle faydaları nelerdir? Deve dikeni ne işe yarar? İşte bu konuda merak edilenler.

Milk Thistle Faydaları Nelerdir Deve Dikeni Ne İşe Yarar

Birçok farklı kıtada bulunan ve 2 yılda bir yetiştirilen devedikeni, özellikle son dönemlerde faydaları ile bir adım öne çıkmış durumda. Karaciğer hasarı ile beraber birçok farklı hastalığa karşı önlem alma imkanı veren deve dikeni, aynı zamanda çok önemli faydalar sunuyor.

Haberin Devamı

Milk Thistle Faydaları Nelerdir?

Hastalıklara iyi gelen ve aynı zamanda sağlık açısından önemli katkılar sağlayan milk thistle, farklı yöntemler üzerinden değerlendirilebilir.

- Öncelikle karaciğer hasarını önler ve birçok farklı karaciğer hastalığından korur.

 - Güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sistemini daha güçlü hale getirir.

 - Antienflamatuar bir madde olarak önemli katkı sağlar.

 - Bakteri veya virüs ile birçok farklı enfeksiyona karşı güçlü bir koruma oluşturur.

 - Cildin daha genç ve güzel görünmek için hücre yenilenmesini destekler.

 - Kalp sağlığını ve kalp hastalıklarına karşı koruma teşkil eder.

 - İltihapları giderici bir etkisi vardır.

 - Detoks etkisi yaratır ve vücudun farklı bölgelerindeki ödemin atılmasına destekler.

Haberin Devamı

 - Sivilce ve akne ile beraber vücudun değişik noktalarındaki lekelerin giderilmesinde yardımcı olur.

Deve Dikeni Ne İşe Yarar?

Deve dikeni özellikle karaciğer hasarı konusunda oldukça yardımcıdır. Özellikle Siroz ve kronik inflamatuar karaciğer hastalıklarına karşı önemli bir durum oluşturur. Aynı zamanda önemli bir antioksidan etkisi yarattığı için, pek çok dış zararlıya karşı önemli bir koruma teşkil etmektedir. Diğer yandan iltihapları giderir, detoks etkisi yapar ve hücre yenilenmesinde önemli bir katkı sağlar. Kısacası sağlıklı ve uzun bir yaşam sürebilmek adına dengeli ve düzenli bir biçimde deve dikeni desteği almak mümkündür. Vücudun hem organlarını korumakta hem de pek çok hastalık ile beraber cilt sorunlarına karşı destek vermektedir. Özellikle detoks etkisi üzerinde dengeli şekilde kilo verme imkanı da elde edilebilir.

Deve Dikeni Zararları Var mı?

Deve dikeni yararları olduğu kadar birtakım zararları ile de ön plana çıkabiliyor. Aslında bunları zarardan çok bazı an etkiler olarak değerlendirmek mümkün. Özellikle yoğun tüketildiği zaman mide bulantısı yaratmaktadır. Aynı zamanda hazımsızlık ya da karında şişkinlik söz konusu olabilir. Bu yan etkilerden uzak durabilmek için mutlaka dengeli ve düzenli şekilde devedikeni değerlendirmek gerekir.

 

Yazarlar