Sağlık Müsküler Distrofi (Kas Erimesi) Nedir, Neden Olur? Müsküler Distrofi Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Müsküler Distrofi (Kas Erimesi) Nedir, Neden Olur? Müsküler Distrofi Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

21.04.2021 - 15:37 | Son Güncellenme:

Kas erimesi en sık rastlanılan hastalıklardan bir tanesidir. Müsküler distrofi olarak da bilinen kas erimesi mutlaka tedavi edilmesi gereken hastalıklardandır. Kas erimesi teşhisi konulan kişilerde hastalıkları hakkında araştırma yapmaktadırlar. Önemli bir hastalık olan kas erimesi hastalığı tedavisi olan bir hastalıktır. Peki müsküler distrofi yani kas erimesi nedir? Kas erimesi neden olur? Müsküler distrofi belirtileri nelerdir? Müsküler distrofi tedavisi nasıl yapılır? İşte kas erimesi ile ilgili tüm merak edilenler.

Müsküler Distrofi (Kas Erimesi) Nedir, Neden Olur Müsküler Distrofi Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

 Müsküler distrofi iskelette yer alan kasların hasar görmesi sonucu ortaya çıkar. Halk arasında sıklıkla rastlanılan bir durum olarak bilinir. Müsküler distrofi yani kas erimesi hastalığı erkeklerde kadınlara göre daha fazla gözlemlenmektedir.

Haberin Devamı

 Müsküler Distrofi (Kas Erimesi) Nedir?

 Müsküler Distrofi kısaca iskeletlerde yer alan kasların kaybı sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.. Günümüzde bu hastalık hakkında halen daha araştırmalar devam etmektedir. Hastalığın nedenleri araştırılmaktadır. Müsküler distrofi tıpta kısaca DMD olarak da kısaltılmış olan bir hastalıktır. Bu hastalıkta kaslarda önemli ölçüde küçülmeler ve güçsüzlük ortaya çıkar.

 Müsküler Distrofi (Kas Erimesi) Neden Olur?

 1) Genetik

 Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda kas erimesinin en önemli nedenleri arasında genetik faktörler ortaya koymuştur. Gende yaşanan bir takım bozulmalar sonucunda kas erimesi ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayı hastalarda yapılan genetik araştırmalar sonucunda genetik olarak bozukluklara saptanmıştır.

Haberin Devamı

 2) Gen Mutasyonu

 Genlerde yaşanan bir takım mutasyonlar da yine yapılan araştırmalar sonucunda kas erimesine neden olduğu belirtilmiştir.

 Müsküler Distrofi (Kas Erimesi) Belirtileri Nelerdir?

 - Gündelik yaşantıda yapılan hareketlerde meydana gelen yavaşlık

 - Bir eşyayı kaldırırken aşırı derecede zorlanma

 - Kaslarda meydana gelen gözle görülür bir azalma

 - Merdivenlerden çıkarken sık sık düşme

 - Yokuş çıkmakta zorlanma

 Müsküler Distrofi (Kas Erimesi) Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Bu hastalığın kesin bir tedavisi yoktur. Bundan dolayı bazı teknikler uygulanmaktadır. Yapılan tedaviler genellikle hastalığın belirtilerine yöneliktir. Öyle ki müsküler distrofi yani kas erimesi için kullanılan tedavi yöntemleri arasında fizik tedavileri gelmektedir. Bazı streoid ve fizik tedavileri ile birlikte koşmakta ve yürümekte güçlük çeken hastaların daha iyi yürümesi ve koşması sağlanır.

Yazarlar