Genel Sağlık Mutluluğun sırrı günde 6 bardak su

Mutluluğun sırrı günde 6 bardak su

14.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Günde en az 6 bardak su içen kişilerin daha mutlu, başarılı ve enerjik olduğu ortaya çıktı.

Mutluluğun sırrı günde 6 bardak su

 

ABD’de yapılan bir araştırma, günde en az 6 bardak su içenlerin daha mutlu olduğunu ortaya koydu. Araştırma şirketi OnePoll ve elektronik firması Bosch tarafından gerçekleştirilen ankette günde en az 6 bardak su içtiğini belirten yüzde 41’lik kesim “çok mutlu” olduğunu söyledi. Bunun aksine günde bir bardaktan az su içenlerin sadece yüzde 12’si aynı şeyi söyledi.

Haberin Devamı

Dinlenme etkisi

2 bin ABD’linin katılımıyla yapılan ankette 6 bardaktan fazla su içenlerin yüzde 40’ının kendilerini ‘iyimser biri’ olarak gördüğü de ortaya çıktı.

Ancak, bir bardaktan az su içenlerin yalnızca yüzde 10’u kendilerini ‘iyimser biri’ olarak tanımladı. Uzmanlar, anketin uygun hidrasyonu (sıvı desteği) sürdürenlerin daha mutlu, daha başarılı ve daha enerjik olma eğiliminde olduğunu gösterdiğini söyledi. Ayrıca hidrasyonun dinlenme ve tazelenme üzerinde büyük bir etkisi olduğunu belirten uzmanlar, bol su (6 bardaktan fazla) içen kişilerin sadece haftada 2.59 kez yorgun hissederek uyandıklarına dikkati çekti. Az su içenlerin ise haftada 3.14 kez bitkin hissederek uyandığı ifade edilirken, fazla su içen insanların başarılı olma ihtimalinin daha yüksek, işe geç kalma olasılıklarının ise daha düşük olduğu belirtildi.

Yazarlar