Püf Noktası Muz Kabuğunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Muz Kabuğunun Cilde Faydaları Nelerdir?

10.08.2021 - 12:57 | Son Güncellenme:

Keyifle gediğini muzun kabuğunu genellikle çöpe atıyoruz. Fakat her meyvede olduğu gibi muzun da aslında vitamini kabuğundadır. Muzun kabuğu da en az içi kadar besleyici ve faydalıdır. Muzun kabuğunda çok miktarda potasyum, demir, B vitaminleri, C ve K vitaminleri yer alıyor. Muz kabuğunun cilde faydaları nelerdir sizler için derledik.

Muz Kabuğunun Cilde Faydaları Nelerdir

 Muz kabuğunun içinde antioksidan, antibakteriyel, antifungal ve enzimatik özellikleri olduğu için pek çok derde de deva oluyor.

Haberin Devamı

 Muz Kabuğunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Muz kabuğunun içinde yer alan yararlı bileşenler sayesinde dişleri beyazlaşmaya yardımcı olur. Muz kabuğu, diş yüzeyindeki lekeleri temizlerken dişlerin beyazlamasını da sağlıyor.

Sivilin olduğu bölgeye muz kabuğu uygulandığı zaman siğilleri onarmaya yardımcı olur. Bu dayede hem var olan siğillerin geçirilmesini dağlar hem de yeni siğil oluşumunu önler.

Muz kabuğu, akne oluşumunu engeller ve sivilceler için de etkili bir çözüm yoludur. Muz kabuğunun iltihap önleyici bir özelliği vardır. Bu sayede mikroplarla savaşır ve akne oluşumunu önler. Aynı zamanda muz kabuğu, var olan akne ve sivilcelerin üzerine sürüldüğü zaman da akne ve sivilceleri kurutmaya yardımcı olur.

Haberin Devamı

Muz kabuğu, siyah noktaların ve cilt lekelerinin önemli ölçüde azalmasını sağlar. 5 dakika boyunca yüzünüze muz kabuğu ile masaj yaparak lekelerin oluşumunu önleyebilirsiniz.

Böcek ve sivrisinek ısırıkları nedeni ile oluşan kızarıklıkların ve kaşıntının önlenmesine yardımcı olur.

Muz kabuğu, cildi yumuşatıp nemlendirdiği için kıymık batmasına da çözüm oluyor.

Yazarlar