Yemek Nar Şurubu Nedir, Ne İşe Yarar? Nerelerde Ve Nasıl Kullanılır?

Nar Şurubu Nedir, Ne İşe Yarar? Nerelerde Ve Nasıl Kullanılır?

16.08.2021 - 01:21 | Son Güncellenme:

Nar şurubu yaygın olarak kullanılmakta olan alkolsüz bir bar şurubudur. Oldukça tatlı ve koyu kırmızı bir rengi bulunmaktadır. Önemli bir aroma ile karakterize edilmektedir. Sizin için nar şurubunun ne demek olduğunu, nerelerde kullanıldığını ve nasıl kullanılabildiğini derledik.

Nar Şurubu Nedir, Ne İşe Yarar Nerelerde Ve Nasıl Kullanılır

Nar şurubu en çok kokteyllerin içerisinde kullanılmaktadır. Bunun sebebi hem koyu bir kırmızı renk vermesi hem de oldukça tatlı bir yapıya sahip olmasıdır.

Haberin Devamı

 Nar Şurubu Nedir?

 Nar şurubu içecekleri tatlandırması amacı ile kullanılan bir malzemeyi ifade etmektedir. Nar şurubu özellikle yaz aylarında tercih edilmektedir. Koyu kırmızı rengi sayesinde görsel açıdan ilgi çekici olduğundan dolayı tercih edilmektedir.

 Nar Şurubu Nerelerde Kullanılır?

 Nar şurubunun en fazla kullanıldığı alan kokteyller ve kafelerdir. Bunun dışında nar şurubu evde kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Özellikle sıcak olan yaz aylarında nar şurubu buz eşliğinde tercih edilerek serinlik vermesi amaçlanmaktadır.

 Nar Şurubu Nasıl Kullanılır?

 Nar şurubunun kullanılabilmesi için ilk olarak nar taneleri sıkılarak nar suyu elde edilir. Tencereye su ve şeker aktarılarak kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca nar suyu ve limon tuzu eklenir. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 5 ile 6 dakika daha kaynatılır. Daha sonra karanfil taneleri ile birlikte kabuk tarçını ilave edilir. Tencerenin kapağı kapalı olacak biçimde kaynatılan nar suyu 1 gün süresince buzdolabında muhafaza edilir. Buzdolabında bekletilmesinin ardından suyu süzdürülür. Damak tadına göre içerisine soğuk su ile buz parçaları eklenerek servis yapılabilmektedir.

 

Yazarlar