Güzellik Neştersiz güzellik için biraz cesaret yeter!

Neştersiz güzellik için biraz cesaret yeter!

03.01.2013 - 10:47 | Son Güncellenme:

Euroderm Poliklinik doktoru Özgül İşçen; istenilen bölgelere volüm kazandırmak ve cilt gençleştirmede kullanılan cilt dolgularıyla ilgili merak edilenleri açıkladı.

Neştersiz güzellik için biraz cesaret yeter

Yaratılıştan itibaren gençlik ve güzellik kavramı insanlığın en büyük ve sonsuz arayışı olmuştur. Bu tutkulu arayış içerisinde bir çok yöntem ve tedavi geliştirilmiştir. Süt, şarap banyoları, bitki özleri hafızalarımızdaki yerini korurken, çağımızdaki teknolojik ilerlemeler hayallerimizin ötesinde imkanlar sunmaktadır. Daha iyi bir görünüm; daha iyi bir iş, daha iyi bir terfi, daha iyi bir sosyal hayat, daha iyi bir kişisel reklam anlamına gelmektedir kimi zaman…

Haberin Devamı

'Cilt dolgusu'na neden ihtiyaç duyulur?

Yaşlanma sürecinde cilt önemli yapı taşlarını kaybeder.(Kollajen,elastin ve hyalüronik asitler) Kollajen, elastin cildimize dolgunluk ve gergin görünümü verir ve çizgi oluşumunu engeller, hyalüronik asitler nemli, volümlü ve genç görünümü sağlar. Biyolojik yaşlanma, güneş, solaryum ve genetik faktörlerin etkisiyle azalan bu maddeleri vücut bir daha yerine koyamaz. Cilt dolgusu uygulamalarıyla azalan maddelerin cilt altına takviyesi yapılarak bir nevi biyolojik saatimizi geriye alıp, hızını yavaşlatmayı hedefliyoruz.

Cilt dolgusu nerelerde uygulanır?

Burun kenarından aşağı inen çizgilerde (nazolabial), burun ile ağız arasındaki çizgilerde (philtral), dudak dolgunlaştırmada, göz kenarındaki çizgilerde, alındaki çizgilerde, çöküntü, yara izlerinde ve son yıllarda hyalüronik asit eksikliğine bağlı nem kayıplarında ve cilt deformasyonlarında tüm yüze dolgu uygulamaları yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Cilt dolgusu yaptıran bir kişi acı çeker mi?

Rahatsız edici acısı olmamasına rağmen işlem öncesi uygulama yapılacak bölgeye anestezik krem sürülüp 30-45 dakika bekletilir. İnce iğnelerle enjeksiyon yöntemiyle yapılır, işlem süresi 15-30 dakika sürer. Hafif geçici ödem, morarma olabilir.

Dolgu yaptırmak için ne kadar zaman ayırmalı?

Öğle arasında yaptırıp işinize dönebileceğiniz etkisini kısa sürede gösteren bir uygulamadır.

Dolgu maddeleri cilde nasıl etki eder?

Çeşitli dolgu maddeleri vardır fakat hyalüronik asitler tercih edilmektedir. Sağlığa zararı yoktur, cilt altında sert doku oluşturmaz, cilt tarafından bir süre sonra atılır. Uygulandığı alana dolgunluk vererek etki eder. Hyalüronikasitler laboratuar koşullarında üretilen hayvansal madde içermeyen, berrak kristal jel görünümünde bir maddedir. Deriye enjekte edildiğinde vücudun kendi hyalüronikasitiyle birleşerek hacim oluşturur. Hacminin 1000 katı su tutarak dudakların dolgunlaşmasını, çizgi altının dolmasını sağlar.

Yazarlar