Sağlık Nevrasteni Nedir, Neden Olur? Nevrasteni Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nevrasteni Nedir, Neden Olur? Nevrasteni Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

05.07.2022 - 17:10 | Son Güncellenme:

Nevrasteni terimi, ruhsal bir hastalık tanımı olarak, 1869 yılında Amerikalı bir nörolog olan G. M. Beard tarafından psikiyatri içine sokuldu. 1932 yılında “psychoneuroses” ismi verilen başka bir kategoride yer alınıyor. 1941 yılından sonra bu bozukluk tam olarak ortadan kalmıştır. Nevrasteni nedir, neden olur sizler için derledik.

Nevrasteni Nedir, Neden Olur Nevrasteni Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

 Nevrasteni bilinmeyen bazı nedenlerle ortaya çıksa da genellikle duygusal stresle ve depresyonla ilgili olup kronik yorgunluk sendromuna benzetilir.

Haberin Devamı

 Nevrasteni Nedir?

 Genellikle sinirlilik ve baş ağrısı gibi çeşitli semptomlarla, bilinmeyen bir nedenle ortaya çıkan zihinsel ve fiziksel tükenme ile açıklanan bir durumdur. Nevrasteni ise, Tayvan ve hala Hong Kong gibi Doğu ülkelerinde teşhis edilir.

 Nevrasteni Neden Olur?

 Nevrasteninin nedeni tam olarak hala bilinmiyor. Ama pek çok bozuklukta da olduğu gibi, bazı predispozan faktörler de bu hastalıkta önemli bir rol oynayabilir. Bunlardan en önemlileri ise, kalıtım faktörleri, yaş (20-55 yaş arası), meslek (yüksek stresli meslekler) ve cinsiyet (genellikle erkeklerde görülür) olarak da tanımlanabilir.

 Nevrasteni Belirtileri Nelerdir?

 Nevrasteni hastalığının başlıca belirtileri, batıda, yorgunluğun, kendi başına bir hastalıktan çok başka bir bozukluğun da belirtisi olabileceği görülüyor. Aynı zamanda bu hastalığın belirtileri ise;

Haberin Devamı

Göğüs ağrısının eşlik ettiği yorgunluk ve halsizlik

Düzensiz kalp atışı

Baygınlık ve baş dönmesi

Huzursuzluk

Nevrasteni Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Hastalığın tedavisi, refleksoloji, fizyoterapi, manuel terapi yöntemlerinin kullanımını da içerir. Bazen özel bir multivitamin diyet de reçete edilir. Bu patoloji hipnoz ve gevşeme seansları için de etkilidir. Hastaya, olumlu düşünmeyi öğretme, eylemlerini ve eylemlerini kontrol etme becerileri öğretilir.

Yazarlar