İki kadının güzellik hikayesi

Biri eczacı diğeri tasarımcı iki Türk kadını tarafından kurulan ve pek yakında İtalya, İspanya ve Dubai’de de satılmaya başlayacak olan Lonjevite ile üretim tesisi kurma süreçlerini, konsantre ve çok işlevli bakımın önemini, biyouyumlu içerikleri konuştuk.

İki kadının güzellik hikayesi

- Hikayenizi kısaca anlatır mısınız?

Gülşah Önel: Eczacılık fakültesinden mezun olduktan sonra üniversite yıllarımda keşfettiğim aromaterapiye yönelerek doğal kozmetik ürün formülasyonları ile ilgilendim. New York Institute of Aromatherapy’de NAHA sertifikalı aromaterapi eğitimlerimi tamamladıktan sonra kendi formüllerimi geliştirmeye başladım. Bu süreçte önce çevremdekilerin ihtiyaçlarına göre çok amaçlı formüller hazırlamaya başladım. Kendi dermokozmetik markamın olması hayaliyle çıktığım bu yolda Hande ile buluştuk.

Haberin Devamı

Hande Özuysal: Doktor ebevynlerin çocuğu olarak küçüklüğümden beri iyi yaşam felsefesiyle iç içe büyüdüm. Cilt bakım ürünlerinin hayatıma girmesiyle bu alanda kendim için en iyi olanı araştırmaya başladım. Zaman içerisinde doğal cilt bakımı en büyük tutkularımdan biri haline geldi, bu da Gülşah ile buluşma noktamız oldu. Doğal kozmetik üzerine yaptığımız sohbetlerle geliştirdiğimiz yeni fikirleri hayata geçirmek adına kendi yolculuğumuza başladık. Endüstriyel tasarım mezunuyum, tecrübelerim doğrultusunda markalaşma ve stratejik tasarım alanlarına yoğunlaştım.

- Artık tüm dünya cildimize üst üste sürdüğümüz kremlerin aslında pek de işe yaramadığını, tek bir ürünle ilerlemenin doğru sonuçlar almada daha etkili olduğunu düşünüyor? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

H.Ö: Uzun rutinler, hem tüketiciyi demotive ediyor hem de cildin irrite olma olasılığını yükseltiyor. Çok aşamalı cilt bakım trendi, bariyeri zayıflamış ve tahriş olmuş ciltlere sebebiyet verebiliyor.

Son dönemde dünyadaki kozmetik trendlerinde de öne çıkan gerçek botanik özlü serumlar, cildin uzun ömürlülüğünü ve sağlığını korumak üzere formülleştiriliyor. Cildin en dış tabakası olan cilt bariyerini kendi lipid yapısına benzer olan doğal botanik yağları kullanarak destekliyor ve leke, nemsizlik, çizgi oluşumuna karşı cildi koruyor.

Haberin Devamı

- Cilt bakımında önemli olan unsurun ‘serum’ olduğu anlaşıldığından bu yana kadınların odağı yüksek botanik öz içeren yüz serumları oldu. Siz serumların başlıca içeriklerden bahsedebilir misiniz?

G.Ö: Serumların temel formülünü tamamen doğal saf botanik ve uçucu yağlar, vitaminler oluşturuyor. Skualen, jojoba gibi cilt ile biyouyumlu içerikler bariyer güçlendirirken hızlı emilim de sağlıyor. Sandal ağacı, neroli, ölmez çiçek, mavi papatya gibi özel uçucu yağlar ise iyileştirme, cilt yenileme ve antibakteriyel gibi özellikleri ile ön plana çıkıyor. Kuşburnu, tamanu, nar, bal kabağı gibi sabit yağlarla harmanlandığında cildin tüm ihtiyaçlarına yönelik çok amaçlı formüller ortaya çıkıyor.

- Lonjevite ne demek?

Latince kökenli ‘longaevitas’ kelimesinden geliyor; uzun ömürlülük anlamını taşıyor. Felsefemiz yaş alma sürecini doğal yollarla iyileştirmeyi, uzun ömürlülüğü desteklemeyi temel alıyor. Bu amaçla sunduğumuz bütünsel yaklaşım cildin genel sağlığına hatta ruh, beden, zihin bütünlüğüne odaklanıyor.

Haberin Devamı

- Kendi üretim laboratuvarınızı istemenizin nedeni neydi?

G.Ö: Eczacı olarak üretim benim için en önemli aşamaydı. Kendi laboratuvarımızı kurmamızdaki temel amaç üretim süreçlerine gösterdiğimiz hassasiyetti. Bu sayede AR-GE çalışmalarımızı özgürce sürdürebiliyor, seri üretimden uzak duruyor ve tedarikçilerimizi özenle seçebiliyoruz. Laboratuvarımızı kurarak şeffaf ve güvenilir süreçler doğrultusunda kendimizi dilediğimizce ifade edebildiğimiz bir alan yaratmış olduk.

- Yurtdışına açılıyorsunuz çok yakında değil mi?

H.Ö: Evet, bu konuda büyük heyecan duyuyoruz! 2022’yle birlikte İtalya, İspanya ve Dubai için ilk adımlarımızı attık. Benimsediğimiz değerlerin yurtdışında da dikkat çekeceğine ve bir Türk markası olarak başarısını sürdüreceğine inanıyoruz.

- Yeni formüller üzerinde çalışıyor musunuz?

Tabii ki… Her zaman dinamik ve üretken olmak için bir tutku. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız yeni bir ürünümüzü tamamlamak üzereyiz. Tamamen doğal killerden ve bitki ekstraktlarından oluşan formül cildi derinlemesine temizlemeyi, ölü deriden arındırmayı ve kendi parlaklığını ortaya çıkarmayı amaçlıyor.