Sağlık Normal Adet (Regl Dönemi) Kaç Gün Sürer? Adet Kanamaları En Fazla Ne Kadar Sürer?

Normal Adet (Regl Dönemi) Kaç Gün Sürer? Adet Kanamaları En Fazla Ne Kadar Sürer?

05.05.2021 - 15:40 | Son Güncellenme:

Adet kadınlar için son derece rutin bir konudur. Doğurganlık anında olan her kadın, aylık olarak bir yumurtlama anı yaşamaktadır. Yumurtlama olması fakat döllenmenin olmaması durumunda ise kişiler adet dönemi yaşamaktadır. Sizler için normal adet kaç gün sürer ve adet kanamaları en fazla ne kadar sürer hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Normal Adet (Regl Dönemi) Kaç Gün Sürer Adet Kanamaları En Fazla Ne Kadar Sürer

Adet kanamaları ortalama iki ile yedi gün arasında sürmektedir.

Haberin Devamı

 

 Normal Adet Kaç Gün Sürer?

 Doğurganlık döneme içerisinde olan her kadın, aylık olarak yumurtlamaktadır. Bu yumurtaların döllenmemesi durumunda kısaca kişilerin gebe olmaması durumunda kadınlar adet dönemine girmektedir. Adet dönemi genel olarak bir kalıp halinde sürmektedir. Ancak bu döngü her kadın için farklı geçebilir.

 Adet kanaması süresi ortalama iki ile yedi gün arası sürebilir. Bu süre içerisinde bulunan adet kanamaları, standart yani normal olarak görülür. Ancak kişinin bir gün adet olması son derece sıkıntılıdır. Bunun için kişilerin mutlaka bir kadın doğum uzmanına gitmesi gerekmektedir. Yeni doğurganlık dönemine geçen kişilerin, tam döngüsünün oturması iki yıl kadar sürebilir. Bununla beraber adet kanamasının yedi günden fazla gelmesi durumunda da kişilerin mutlaka bir hekim tarafından destek alması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 İki adet zamanı içerisinde, en az yirmi bir gün olması gerekmektedir. Bu sıra içerisinde sık sık gelen adet kanamaları normal sayılmaz. Bununla beraber döngünler arasında en fazla otuz beş gün olması gerekmektedir. Her kadının adet döngüsü farklıdır. Bununla beraber çevresel faktörlerde bu durumu etkileyebilir.

 

 Adet Kanamaları En Fazla Ne Kadar Sürer?

 Adet kanamasının en fazla yedi, en az iki gün olması normaldir. Bununla beraber kişilerin bu süre zarfında kanamasının ne kadar olduğunda son derece önemlidir. Birçok kadın, pedi dolmadan sıklıkla ped değişimi yapmaktadır. Bir gün içerisinde dolu dolu beş ped kullanımı kadınlar için normal kabul edilir. Ancak normal şartlar içerisinde birçok kadın günde maksimum iki ped değişimi yapmaktadır. Kişilerin alışkanlıklarına göre bu değişiklik gösterebilir.

 Adet kadınlar için son derece normal bir yumurtlama döngüsüdür. Eğer kişiler damla damla kanama değildir, sık kanamalar yaşıyor ise bu durum oldukça normal değildir. Eğer bireyler aşırı bir kanama gözlemliyor ise mutlaka bir hekim tarafından görüş alması doğru olacaktır. Ayrıca iki gün adetin sürmesi son derece normal görülmektedir. Adet sıklığı kadınların durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Haberin Devamı

 Her kadın tam yirmi sekiz günde adet görüyor veya bir ay içerisinde adet görüyor gibi durum söz konusu değildir. Kişiler yirmi bir ile otuz beş gün gibi bir aralıkla adet olması son derece normaldir. Kişilerin adet yaparken temiz kaldıkları günleri değil geçen ay başlayan tarihle bir sonraki ay başlayan tarihi baz alması gerekmektedir.

Yazarlar