5 Soruda Orgazm Baş Ağrısı

1. Orgazm Baş Ağrısı Nedir?

Orgazm sırasında ortaya çıkan şiddetli patlayıcı nitelikteki ağrılara orgazmik baş ağrısı denir. Cinsel ilişki sırasında baş ağrısı bayağı sık yaşanan bir problemdir. Orgazm baş ağrısı ise tam orgazm sırasında ortaya çıkar. 10 dakika ile 1 saat kadar sürebilir. Daha fazla sürenlerde vardır. Ense ve başta hissedilir. 20 ile 30-35 yaşlarında sık görülür. Erkeklerde daha fazla görülmektedir. Bu durum gerçekten fazla olduğu için olmayabilir. Erkekler bu konuları daha fazla dile getirebilirler. Kadınların cinsel ilişkilerde orgazm olma oranı düşük olduğu için kadınlarda daha az görülebilir. Migrenlilerin ve gerilim baş ağrısı olanların bir bölümünde orgazm baş ağrısı vardır. Nadiren tehlikeli olabilen bu baş ağrıları nedeniyle cinsel ilişkiden kaçınanların sayısı hiç de az değildir.

Haberin Devamı

2. Orgazm baş ağrısı neden olur?

Orgazm baş ağrısı bilindiğinden yaygındır. Migrenlilerde daha sık rastlanır. Ancak ilk defa ve ilişki ile şiddetli ağrı yaşanıyorsa bir nörolog mutlaka görmelidir. Beyinde bir damar bozukluğu olabilir ve eforla kanayabilir. Bu hayati ve tehlikeli bir durumdur. SAK (subaraknaoid kanama) dediğimiz bu tarz baloncukların kanaması çoğunlukla eforla olur.

Çok nadir rastlanan bu durumlar dışında genellikle stresli ve gergin kişilerde boyun-ense kaslarında spazm ve ilişkinin fizyolojik değişimleri nedeniyle beyin damarlarında daralma-genişleme sonucu baş ağrısı gelişir. Ayrıca kullanılan depresyon, doğum kontrol hapı, tansiyon ilaçları gibi ilaçların da olumsuz etkisi olabilir.

3. Orgazm baş ağrısı tehlikeli midir?

Orgazm baş ağrıları nadir de olsa çok tehlikeli olabilmektedir. Hasta bu ağrıyı hayatında yaşadığı en kötü baş ağrısı olarak tanımlar. Orgazm sırasında ilk defa çok şiddetli ağrı yaşayan kişi öncelikli ciddi bir acil durum olarak kabul edilmelidir. Çünkü bir beyin kanamasına bağlı olabilir. Bu ağrılar sık değildir, fakat olduğunda hayatı tehdit edebilen ve acil değerlendirme ve tedavi gerektiren ağrılardır. Anevrizma denilen beyin içindeki damarlardaki bozuk genişlemiş baloncuk alanları eforla zorlanınca yırtılıp kanayabilir. Bu durumda başında bomba patlamış gibi olur. Böyle bir şüphe varsa beyin tomografisi incelemesi gerekir. Tomografide kanama bulgusu gözlenmez ise, bel bölgesinden beyin omurilik sıvısı almak gerekebilir ve bu sıvıda da kan aranır. Doğumsal böylesine bir damar bozukluğu olanlar tüm hayatları boyunca farkında olmayabilir. Bir gün zorlayınca kanarsa patlayıcı bir baş ağrısına neden olur. Böyle bir durum insan sağlığı için oldukça risk taşır.

Haberin Devamı

4. Orgazm baş ağrısı hayatı nasıl etkiler?

Orgazm baş ağrısı oldukça yaygındır. Çoğunlukla cinsel ilişkiden kaçınmaya sebep olmakta ama doktora başvurmayı bir çok bu ağrıyı çeken kişi düşünmemektedir. Bu ağrıyı çeken kişi her durumda doktora başvurmalıdır. Muayene ve tetkikler sonrası altta yatan ciddi bir problem olmadığını bilmek kişiyi rahatlatır.

Bu ağrılar cinsel hayatı ciddi etkilemektedir. Orgazm baş ağrısı çeken kadınlar cinsel ilişkiden kaçınmaktadırlar. Karikatürlere yansıyan başım ağrıyor olmaz da bu ağrılarında biraz payı vardır. Erkeklerde ise çoğunlukla impotans ile sonuçlanabilmektedir. Sonuç olarak ilişkiden kaçınmada ya yine olursa korkusunun çok belirgin etkisi vardır.

Haberin Devamı

5. Orgazm baş ağrısı yaşayan kişiler nelere dikkat etmelidir?

Bu ağrıları yaşayanların çoğunluğu, migren ve gerilim baş ağrısı geçmişi olanlardır. Bu ağrıların yoğun olduğu, stresli dönemlerde orgazmla ağrı ortaya çıkma olasılığı artmaktadır. Bu dönemlerde orgazm baş ağrısı yaşandıysa birkaç hafta şartları zorlamamakta fayda vardır. Migren ve gerilim baş ağrısı nedenlerinden yapılacak tedavi en etkili çözümdür. Böyle bir tedavi hemen sağlanamayacağı için ilişkiye biraz ara vermek iyi olabilir. Hiç olmazsa aynı gün tekrarlayan cinsel aktiviteden ve ilişkide ağrıyı ortaya çıkaran pozisyonlardan kaçınılabilir. Ağrılı dönemlerde biraz daha pasif konumda olmak iyi gelebilir.

http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/bas-agrisi/

http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/

http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/galeri/migren-bas-agrisi/bas-agrim-nedir/