Migrensiz Hayat Mümkün! Migrenin Tedavisi Vardır.

Migrensiz Hayat Mümkün müdür?

Migrenin ilaçsız, ameliyatsız, doğal olarak, nedenleri bulunarak tedavisi mümkündür. Migrenin tedavisi olmadığı düşüncesi kafalara yerleşmiş olsa da tedavisi yapılabilir. Her ağrıda olduğu gibi migrende de beden ağrıyarak yardım istemektedir. Ağrıyı kesmeye çalışmak yerine nedenleri bulursak migreni tedavi edebiliriz.

Migren Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Migren, en büyük iş kaybı nedenidir. Atak sırasında %90 hasta işini sürdüremez. Ayda ortalama 2 migren atağı yaşayan kişi, yılın 1 ayını kaybetmektedir. Migrende baş ağrısı yanı sıra bulantı, kusma, ışık, ses, koku hassasiyeti olabilir. Psikolojik sıkıntılara da yol açabilir. Bir çalışmada denekler %60 oranında anksiyete ve depresyondan yakınmışlardır.

Haberin Devamı

Migren, sadece baş ağrısı değildir. Otonom sinir sisteminden kaynaklanan bio-elektriksel bir hastalıktır. Atak sırasında, otonom sinir sisteminin temel işlevleri olan damar-sindirim-dolaşım geçici aksar.

Migrenin Tedavisi Vardır!

Migren tedavisi otonom sinir sistemi düzenlemesi ile olur. Otonom sinir sistemindeki bozucu alanlar düzeltildiğinde, migren tedavisi etkili ve uzun vadeli sağlanabilir. Bu yoldan geçmeyen tedaviler, etkisi düşük ve uzun ömürlü olmayan tedaviler grubuna dahil olur.

Bu sistem bir bütündür. Bio-elektriksel bir sistemdir. Bu sistemin iletim hatları organlar, vücut sıvıları, damarlar dahil her hücreye kesintisiz ulaşmaktadır. Otonom sinir siteminin herhangi bir yerinde oluşan olumsuz uyaranlar, tüm fonksiyonel yapı üzerinde kendini gösterir. Tüm bedende hastalık etkisini gösterebilir.

Migrenin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Migren otonom sistemin disfonksiyonudur (çalışmasının aksaması). Fonksiyonel bir aksama olduğu için atak sırasında bedenin çalışması ile ilgili bir çok değişim olur. Atak bitiminde her şey normale döner. Film, tahlil vb tetkiklerle hiçbir şey tespit edilemez. Bu nedenle klasik tıp migreni “nedeni bilinmeyen hastalıklar” içinde sınıflandırır. Migren atağı sırasında damarlar, bağırsak hareketleri, terleme benzeri vücut fonksiyonları etkilenir.

Haberin Devamı

Bu fonksiyonel hastalığı ortaya çıkaran, vücuttaki bozucu alanlardır. Pek çok insanda boğaz enfeksiyon odağı, dişler, rahim vd. bölgelerde bozucu alan vardır. Ama insanların bazılarında migren ortaya çıkmaktadır. Bu aşamada genetik devreye girmektedir. Genetik olarak, sinir sistemini hassas daha kolay etkilenebilir olanlarda, uyaranlar zaman zaman sistemi alt üst edebilir. Willis’in 1670’lerde söylediği gibi tetikleyen, fiziksel ve duygusal etkenlerle her an patlatılabilir. Bu uyaranlar çoğu zaman bir yanılsama ile migrenin nedeni zannedilen stres, uyku düzeni bozuklukları, regl dönemi hormonal değişimler, lodos, bazı yiyeceklerdir.

Migrenin çözümünde, öncelikle otonom sinir sistemini alt üst eden bozucu alanlar tespit edilmelidir. Bazıları nöral terapi ile elimine edilebilir. Baş ağrılarının çoğunluğunda ise diş-çene kompleksinde yer alan problemler vardır. Bu aşamada akademik düzeyde diş hekimleri ile işbirliği yapılmasına gerek vardır.

Yukarıdaki bakış açısından ele alınır ve önerilen tedavi yaklaşımları uygulanılırsa migren tedavisi mümkündür. “Migrensiz yaşam mümkündür.”Migrensiz Hayat Mümkün

Haberin Devamı

http://www.emelgokmen.com/hakkimda/migrene-cozum-var/migrene-cozum-var-hakkinda/

http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/

http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/