Vertigolu Migren Tanısı Koymak Zordur

Vertigo ve migren birlikte olduğunda tanı koymada zorluk yaşanır. Migren ve vertigo ayrı ele alınır. Bu çözüm getirmez. Bütün bir hastalık olarak ele alınmalı ve vertigolu migren nedenlerinden tedavi edilmelidir.

“Her şey dört ay önce sabah yataktan kalkarken başladı. Kafamda büyük bir basınç ve dönme oldu. Sese karşı aşırı hassastım, sürekli kusuyordum. Soğuk soğuk terliyordum. Kulaklarımda uğultu başlamıştı.

Hastanede bir gün kaldım. Serum verildi. Yatarken baş dönmem çok yoktu ama hafif bir baş ağrım sürekli vardı. İlerleyen saatlerde sağ gözümün arkasından gelen şimşek çakar gibi şiddetli ağrı eklendi. Aynı zamanda gözümde ışıklar çakıyordu.

Haberin Devamı

Her türlü testler yapıldı. Kulağıma ve gözüme bakıldı. Tam bir çözüm ve açıklama yapılmadı. Şiddetli ağrı 5-6 saat kadar sürdü. Sonrasında yine hafif baş ağrısı devam etti. Baş ağrısı ve baş dönmelerim gittikçe azalarak devam etti.

Stresli bir uçak yolculuğu sonrasında ataklarım çok şiddetli geri döndü. Birden kusarak yere yığıldım. O günden beri tuzlu ve katkılı yemiyorum, ilaçlarımı alıyorum ama hiçbir şey düzelmiyor. Şiddetli ataklar gelecek diye korku içindeyim. Umutsuzum.”

Hastanın periferik vertigo (iç kulak kaynaklı baş dönmesi) gibi başlayan tablosuna gerilim baş ağrısı eklenmiş gibi görünürken gelişen şiddetli baş ağrıları migreni düşündürüyordu. Migren atağında aura özellikleri vardı. Bunların hepsi birbirine karışınca KBB, göz ve nöroloji hekimleri hepsi farklı bir yerden değerlendirilmiş ve bütünsel yaklaşılamamıştı.

Hastanın hastalığına açıklama ve çözüm getirilemediği için psikolojisi bozuktu ancak hastalığı psikolojik değildi.

Bu hastada vertigolu migren, auralı migren, gerilim baş ağrısı ve tükenmiş ruh hali vardı. Gökmen Yaklaşımı ile öncelikle hastanın şikâyetleri üzerinden bozucu alanları tespit edildi. Auralı migren için tonsil, vertigolu migren ve gerilim baş ağrısı için gece plağı ve dişler bozucu alanları öncelikliydi. Bu hasta özelinde, öncelikle nöral terapi ile yıpranmış ruh halini dengeleyip günlük rutin hayata dönüş sağlandıktan sonra, dişlerle ilgili çalışmaya geçildi.

Haberin Devamı

http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/vertigo/

http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/

http://www.emelgokmen.com/videolar/vertigo-tinnitus-videolari/