Şifa çalışması

Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyip yine de sağlıklarını yitiren insanlar görmüşsünüzdür.

Aldığınız sağlığın karşılığında minnet vermek hayati önem taşır.

Sağlığınız için minnettar olduğunuzda yalnızca şimdiki sağlığınızı korumakla kalmayıp aynı zamanda size sağlık akışını artıracak sihri de harekete geçirirsiniz. Küçük ağrılar, lekeler, yaralar ya da izler sihirli bir şekilde kaybolmaya başlar. Enerjinizin canlılığınızın ve mutluluğunuzun önemli ölçüde arttığına tanık olursunuz.

Eğer üzerinizde bir ağırlık varsa bir hayat size çaba gerektiren bir şey gibi geliyorsa ya da yaşınızdan daha genç hissetmiyorsanız o zaman azaltılmış bir sağlıklı yaşıyorsunuz demektir.

Haberin Devamı

Bu canlılık kaybının en önemli sebeplerinden biri minnet eksikliğidir.

Ama bunların hepsi değişmek üzere zira artık vücudumuzun sağlığı için minnetin sihirli gücünü kullanacaksınız.

Vücudumuzun belirli bir parçası ile ilgili yazılmış her bir satırı okuduktan sonra gözlerinizi kapatın ve yazılmış satırı içinizden tekrarlayın.

Bu sırada vücudunuzun o parçası için elinizden geldiğince minnet duyun.

Unutmayın neden minnettar olduğunuzu düşünürseniz minneti daha derinden hissetmenize yardımcı olur ve minneti kadar derinden hissederseniz vücudunuzda inanılmaz sonuçlarını daha hızlı hisseder ve gözlemlersiniz.

Sağlık için Minnet Çalışması:

Bacaklarınızı ve ayaklarınızı düşünün; onlar hayatımızdaki ana ulaşım araçlarınız. Bacaklarınızı neler yapmak için kullandığınızı düşünün: onlarla dengede durduğunuzu, ayakta durduğunuzu, oturduğunuzu, egzersiz yaptığınızı, dans ettiğinizi, merdiven çıktığınızı, araba kullandığınızı ve en önemlisi yürüdüğünüzü. Bacaklarınız ve ayaklarınız evinizde dolaşmanızı, banyoya yürümenizi, içecek bir şey almak için mutfağa gitmenizi ve arabanıza yürümemizi sağlar. Bacaklarınız ayaklarınız sayesinde mağazalarda sokaklarda havaalanında ve sahilde yürürsünüz. Yürüyebilme yetisi bize hayattan zevk alma özgürlüğünü verir!

Bacaklarım ayaklarım için teşekkür ederim, deyin ve bunu içinizden hissedin.

Kollarımızla ellerinize ve gün içinde kaç tane şeyi alıp tuttuğunuzu düşünün. Elleriniz hayatınızın en önemli araçlarıdır ve onları durmadan kullanırsınız. Eliniz sayesinde yazar, yemek yer telefon ya da bilgisayar kullanır, duş alır, giyinir, tuvaleti kullanır, bir şeyleri elinizle alıp tutar ve kendiniz için her şeyi yaparsınız. Ellerinizi kullanamasaydınız işlerinizi görmede diğer insanlara bağımlı olurdunuz.

Haberin Devamı

Kollarım, ellerim ve parmaklarım için teşekkür ederim, deyin.

Muhteşem duygularınıza düşünün. Tat alma duyunuz size gün içinde yemek yerken ya da bir şeyler içerken pek çok kez haz veriyor. Soğuk algınlığından bilirsiniz tat alma duyumuzu yitirdiğimizde yemek yeme zevki de kaybolur.

Muhteşem tat alma duyumuz için teşekkür ederim, deyin.

Koku alma duyumuz sayesinde hayatın güzel kokularını tecrübe edebiliyorsunuz: çiçekleri, parfümleri, temiz çarşafları, ocakta pişen akşam yemeğini, bir kış gecesi yanan odunları, bir yaz günü havasını, yeni biçilmiş çimleri, yağmurdan sonraki toprak kokusu,

Haberin Devamı

Harika koku alma duyum için teşekkür ederim, deyin

Eğer dokunma duyumuz olmasaydı, sıcağı soğuktan, yumuşağı sertten ya da pürüzlü pürüzlüden ayırt edemezsiniz. Asla nesnelere dokunamazsınız ya da sevginizi fiziksel yolla ifade edip karşılığında fiziksel yolla sevgi alamazsınız. Dokunma duyumuz sevdiklerinize sarılmanıza onlara dokunmanıza olanak tanır. Ve bir insanın elinin dokunuşunu hissetmek hayattaki en değerli şeylerden biridir.

Dokunma duyum için teşekkür ederim, deyin

Gözlerinizin nasıl mucizeler yarattıklarını düşünün. Onlar sayesinde sevdiklerinizin ve arkadaşlarınızın yüzlerini görebiliyor, kitap, gazete ve e-postalarınızı okuyabiliyor, televizyon izleyebiliyor, doğanın güzelliğini ve en önemlisi hayattaki yolunuzu görebiliyorsunuz. Bir saatliğine gözlerinizi bağlayın ve normalde yaptıklarınızı yapmayı deneyin o zaman gözlerimizin değerini daha çok bileceksiniz.

Her şeyi görmemi sağlayan gözlerime teşekkür ederim, deyin

Kendi sesinizi ve başkalarını seslerini duymanızı, onlarla konuşmanızı imkân veren kulaklarınızı düşünün. Kulaklarınız ve işitme duyumuz olmadan telefon kullanamaz, radyo dinleyemez, müziği, sevdiklerinizin konuşmalarını ya da dünyanın seslerini duyamazsınız.

İşitme duyum için teşekkür ederim, deyin

Eğer beyniniz olmasaydı, tüm bu duyularınızı kullanamazdınız. Beynimiz tüm duygularınız aracılığı ile saniyede bir milyon mesajı algılar hayatı algılamamızı ve tecrübe etmenizi sağlayan beynimizdir ve dünya üzerinde onu taklit edebilecek bir bilgisayar teknolojisi yoktur.

Beynim ve muhteşem zihnin için teşekkür ederim, deyin.

Sağlığınız, vücudunuz hayatınız için 7/24 durmaksızın çalışan milyonlarca hücrenizi düşünün. Teşekkür ederim, hücrelerim, deyin. Hayatınızı devam ettiren organlarınızı düşünün. Vücudunuzdaki her şeyi durmadan filtreden temizleyen ve yenileyen organlarınızı. Onlar bunu sizin düşünmenize bile gerek kalmadan otomatikman yapıyor. Mükemmel şekilde çalıştığınız için teşekkür ederim organlarım, deyin.

Ama vücudunuzdaki her bir duyudan sistemden, işlevden ve organdan en mucizevi ise şüphesiz kalbinizdir. Kalbiniz diğer tüm organlarınızın hayatını yönetiyor, çünkü vücudumuzdaki her bir sisteme hayat akışını o sağlıyor.

Güçlü ve sağlıklı kalbim için teşekkür ederim, deyin.

Şimdi bir kâğıt parçası ya da kart alıp üzerine büyük harflerle yazın.

SAĞLIK ARMAĞANI BENİ CANLI TUTUYOR.

Kâğıdı alın ve bugün sıklıkla görebileceğiniz bir yere koyun.

Bugün en az 4 değişik zamanda kâğıtta yazan cümleye bakın da onu çok yavaş okuyun her bir kelimeden sonra duraksayıp sağlık artmağınınız için minnet duyun.

Sağlığınız için minnet duymak sağlığınızı korumanız için şarttır ama aynı zamanda sağlığınızın giderek artan bir hayat enerjisi ve şevk ile daha da iyileşmesini garantiler.

Kaynak: Magic/ Rhonde Byrne

Nur Demir

Sevgiler tüüm kalbimden:)

İnstagramda: Nrlblog

Facebookta: NRL