Sağlık Oftalmoskop Nedir, Ne İşe Yarar? Oftalmoskop Nasıl Kullanılır?

Oftalmoskop Nedir, Ne İşe Yarar? Oftalmoskop Nasıl Kullanılır?

05.07.2022 - 17:17 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunu meydana getiren organlar insanın yaşamını devam ettirebilmesi için hayati bir öneme sahip olmaktadır. Bu organların çalışmasında meydana gelen bir aksaklık kişinin kendini kötü hissetmesine neden olabilmektedir. Beş duyu organlarından olan göz sağlığı da insanlar için oldukça önemli olmaktadır. Oftalmoskop da bu bağlamda ele alınması gereken bir kavram olmaktadır. Peki, oftalmoskop nedir, ne işe yarar? Oftalmoskop nasıl kullanılır tüm detayları ile derledik.

Oftalmoskop Nedir, Ne İşe Yarar Oftalmoskop Nasıl Kullanılır

 Oftalmoskop, göz muayenesi için yapılan bir test olmaktadır. Gözün yakından ve detaylı incelenmesini sağlayan bu yöntem sayesinde göz hastalıklarına erken teşhis konulabilmektedir.

Haberin Devamı

 Oftalmoskop Nedir, Ne İşe Yarar?

 Oftalmoskop, gözün ağ tabakasını gözün içinde bulunan damarları, makula ve siniri muayene etmeye yarayan bir yöntem olmaktadır. Bu yöntem sırasında kullanılan cihaza oftalmoskop adı verilmektedir. Bu muayeneye başlamadan önce göz bebeklerinin damlalar yardımı ile genişletilerek daha detaylı bir inceleme yapılması sağlanmaktadır. Bu test sayesinde rutin göz muayeneleri yapılabildiği gibi diyabet ve yüksek tansiyonun neden olabileceği rahatsızlıklara da bakılabilmektedir

 Oftalmoskop Nasıl Kullanılır?

 Oftalmoskop için muayene odasının aydınlık olmaması karartılmış olması gerekmektedir. Göz doktoru hangi gözü muayene edecekse oraya oturur. Oftalmoskop cihazı ile hastanın gözü görüntülenmeye başlanmaktadır. Bu yöntem sayesinde hasta olan gözün dibinin on misli civarında büyüdüğü görülmektedir. Bu cihaz hastanın gözünden 15 cm uzağa tutulmalı ve muayene ederken hastanın gözüne yakınlaştırılması gerekmektedir.

Yazarlar