Yaşam Oğuz İsminin Anlamı Nedir? Oğuz Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Oğuz İsminin Anlamı Nedir? Oğuz Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Her ebeveyn, çocuklarına güzel, anlamlı, ona yakışacak bir isim koymak ister. Oğuz ismi de çok eski zamanlara dayanan Türk boylarından günümüze kadar ulaşmış bir erkek ismidir. Birden fazla anlamı bulunan Oğuz ismi, ülkemizde yüksek istatistiklere sahip isimler arasındadır. Anlamını ve Kur'an' da geçiyor mu tüm detayları sizler için derledik.

Oğuz İsminin Anlamı Nedir Oğuz Ne Demek, Hangi Anlama Gelir

Türkçe kökenli bir erkek ismi olan Oğuz, aslında bir Türk boyunun adıdır. Ayrıca bu boyda bulunan kişilerin adı olarak da bilinmektedir. Sağlam, güç, kuvvet gibi anlamları çağrıştırır. Babacan, abilik eden kimseler içinde kullanılan lakap ve sıfattır.

Oğuz Ne Demek?

Farklı anlamları olan Oğuz ismi, geçmişten günümüze ulaşmayı başarmış, değerli adlardan bir tanesidir. Türk efsanelerinde yer alan kahramanların adı olarak da görebilirsiniz. Saf, temiz, mübarek, sağlam yaradılışlı, yiğit gibi anlamlar taşımaktadır Ayrıca güçlü delikanlılar içinde kullanılan sıfat niteliğinde bir isimdir. Anlamı oldukça güzel olan bu ismi gönül rahatlığı ile çocuğunuza verebilirsiniz. Çok eski zamanlardan günümüze ulaşan bu isim hala tercih edilirliğini korumaktadır.

İsmin sembol rengi mavidir. Ülkemizde Oğuz isminin kullanım oranı ise %80dir. Ayrıca İsmin bir başka şekilde anlamını inceleyecek olursak, eski zaman insanı, köylü, bilgisiz, cahil gibi anlamlarda taşır. Oğuz isminin Türkiye sıralaması ise 83'tür. Bir başka veriye göre Türkiye'de her 1.889 kişiden birinin adı Oğuz’dur. İsmin ebced değer hesaplaması 1020'dir. İsim tek başına güzel bir anlam taşısa da ebeveynler ikinci isim ya da ek isim ile evlatlarına bu adı vermeyi tercih edebilirler.

Oğuz İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

Türk boylarından günümüze kadar uzanan isim, değişmeden bugüne kadar ulaşmış nadir adlardan olup Kur'an'da geçmemektedir. Türkçe olarak güzel anlamlar taşıyan Oğuz isminin Kur'an'da karşılığı olabilecek bir anlamı bulunmamaktadır.

 

Yazarlar