Oğuz Kara

Oğuz Kara

kara@oguzkara.av.tr

Tüm Yazıları

Olmaz olmaz “bana bir şey olmaz” diyordum. Maske takıyordum, vitaminlerimi alıyordum, mesafe kurallarına dikkat ediyordum. Ve olan oldu. Geçtiğimiz hafta ilk defa PCR testi yaptırdım ve sonuç pozitif çıktı.

Covid yaklaşık 2 yıldır hayatımızın içinde… Ben yakın zamana kadar Covid’den yana hiç şüphe duymamış ve test dahi yaptırmamıştım. Hatta geçtiğimiz haftalarda da öyleydi. Üzerimde bir yorgunluk vardı. Hapşırıyordum ve başım ağrıyordu. Benim zaten kronik sinüzitim vardı, çok normaldi. Böyle düşünerek bir şekilde ayakta atlattım. Ertesi hafta bu durum tekrarladı. Birden çok büyük halsizlik çöktü üzerime. Kendimi eve zor attım ve on iki saat uyudum. Bir şekilde toparlandım. Nezle, grip her neyse geçmişti. Zaten eskiden de üşütmez miydik

Haberin Devamı

Cuma sabah kalktım. Çok güzel bir enerji vardı üzerimde. O eski parıltılı, mutlu, enerjik halim gelmişti. O mutluluk hali ile duşumu aldım, sakallarımı kestim, bir güzel giyindim. Tam çıkarken parfüm de sıkayım dedim. Kapının yanındaki vestiyerde duran (çok da kullanmadığım) o parfümü aldım. Bir fıs, iki fıs… Koku yok. “Yok ya bu parfüm iki üç yıldır burada duruyor, bozuldu galiba” dedim. Hala hastalığa yakalanmama ihtimal vermiyorum. Dedim bir mutfağa gideyim. Buzdolabına yöneldim. Turşu kavanozunun kapağını açsam da nafile, kokmuyor. “Grip olunca koku reseptörleri iyi çalışmayabiliyor” dedim. Ama bu sefer Yine PCR yaptırmak şart oldu dedim. Gittim yaptırdım. Ve iyi ki yaptırmışım. Sonuç: pozitif. Covid pozitif olarak bir haftadır evdeyim.

Uzun zamandır “keşke kapanma gelse” deyip duruyordum. Sebebi vakaların artması ve işlerimin çok yoğun olmasıydı. Evde odaklanarak işlerimi eritmek istiyordum. Dışarıda fiziki toplantılarda ve trafikte çok zaman geçiyordu. 

Özetle, evren beni dinledi. Ona yolladığım mesajı gerçekleştirdi ama evrenciğim kendi yorumu katmayı da ihmal etmedi. Sadece beni eve kapattı.

Şaka bir yana çok şanslıyım. Tat alabiliyorum, sadece koku alamıyorum. Hastalığın o ateşli, ağrılı dönemini yaşamadım hiç. Bunu aşılarıma bağlıyorum. Sağlık konusunda bilirkişi olmasam da uzmanların önerilerini dinleyerek aşı olmanın faydalarını yaşadığımı düşünüyorum. Bir haftadır evde çalışma kampında gibiyim ve en verimli işlerimi çıkardığımı düşünüyorum.

Haberin Devamı

Size naçizane tavsiyem sağlık konusunda komplo teorisyenlerini değil de uzmanları dinleyin. Ve kaçınılmaz son covid izolasyonunu sağlıklı bir şekilde geçirin.

 

Sağlıkla…