Oğuz Kara

Oğuz Kara

kara@oguzkara.av.tr

Tüm Yazıları

Son günlerde çok yorgundum. Sözleşmeler, projeler, dersler, kitabımın çıkış öncesi yoğunluğu derken vücudum alarm vermeye başladı. Alarm diyorum çünkü egzama başlangıcı ciddi bir sinyaldi.

Bir süre stresten uzak kalmak, minik bir tatil yapmak bana iyi gelecekti. Ben de İstanbul’a yakın ve daha önce de gittiğim, sevdiğim bir yer olarak Atina’yı tercih ettim. Atina her zaman güzel bir tercih değil miydi… Yemekler, sıcak sohbetler, tarih atmosfer ve Yunan müziği kulağa harika geliyordu.

Biletimi aldım ve arkadaşlarıma “Ben Yunanistan’a gidiyorum” dedim. Aldığım ilk tepki “Golden Visa mı alıyorsun?” oldu. Golden Visa neydi ki?

Haberin Devamı

Üniversiteden mezun olduğum günden beri birçok arkadaşım yurtdışına yerleşti. Hukukçu olsun olmasın birçok kişi bir şekilde ya iş bularak ya da iş kurarak yurtdışında yaşamaya başladı. Bu ilk etapta benim hoşuma gidiyordu. Tatil için gittiğim her yerde arkadaşım vardı – ta ki İstanbul’da neredeyse hiç arkadaşım kalmayana kadar. Şimdi yalan olmasın, İstanbul’da da hala çok sevdiğim arkadaşlarım var ama çok az kaldık. Herkes bir şekilde kaçış sürecinde. Bu dönem Yunanistan talep gören bir yermiş de haberim yokmuş. Golden Visa bu anlamda çok mantıklı bir seçim. Hem Avrupa’da gayrimenkul sahibi oluyorsun hem de oldukça prestijli bir oturma iznin oluyor. Evet, arkadaşlarım bunun için Atina’ya gittiğimi düşündü. İyi de oldu. Sayelerinde golden Visa'yı öğrendim.

Yunanistan’a neden gittim ve neyle döndüm

Atina’ya gittiğimin ertesi günü 4 tane avukatlık bürosu ile toplantım çoktan ayarlanmıştı. İşten uzaklaşmak isteyen ben tatile iş katmış, Yunan avukatlarla ortak iş modelleri üzerine konuşmaya başlamıştık.

Birkaç gün önce döndüm. Avukat meslektaşlarımla halen de görüşüyoruz.

 Golden Visa benim ilgimi çekti. Size de anlatayım.

Minimum 250.000 Euro tutarında gayrimenkul alıyorsunuz. Birkaç tane daire, dükkan alabilirsiniz. Toplamının 250.000 Euro etmesi yeterli oluyor. Ardından Yunan hükümetine golden visa başvurusu yapıyorsunuz. Bu vizeden siz, eşiniz, 21 yaş altı çocuklarınız, anne ve babanız da yararlanabiliyor. Vizeyle birlikte tüm Schengen ülkelerine rahatça seyahat edebiliyorsunuz. Ayrıca Yunanistan’da minimum kalış süresi gibi sınırlamalara da tabi olmuyorsunuz. Satın aldığınız daireleri isterseniz kullanın isterseniz de kiraya verin ve Euro bazında kira geliri elde edin. Açıkçası ben gayrimenkul bakmaya başladım. Sizin de ilginizi çekebilir diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Aslında böyle hem seyahat hem de işle ilgili yazmak hoşuma gitti. Sıkça tekrarlamak ümidiyle.

 

Av. Oğuz Kara

(kara@oguzkara.av.tr)