Sağlık Omuz Ağrısı İçin Hangi Doktora Ve Hangi Bölüme Gidilir?

Omuz Ağrısı İçin Hangi Doktora Ve Hangi Bölüme Gidilir?

29.07.2021 - 01:17 | Son Güncellenme:

Omuz, insan vücudundaki en hareketli bölgelerden bir tanesidir. Burada bir problem oluşması kişilerin hareketlerinde ciddi kısıtlamalara neden olacaktır. Omuz Ağrısı Neden Olur? Omuz Ağrısı için hangi doktora gidilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Omuz Ağrısı İçin Hangi Doktora Ve Hangi Bölüme Gidilir

Omuz ağrıları genelde kol kuvveti gerektiren işlerde çalışan kişilerde sıklıkla görülmektedir. Omuz ağrısı günümüzde en sık rastlanan problemlerden bir tanesidir. Omuz ağrılarına uygun tedavinin uygulanması ile bu ağrılardan kurtulmak mümkündür.

Haberin Devamı

 Omuz Ağrıları Neden Olur?

 Omuz ağrılarının farklı pek çok sebebi olabilmektedir. Bu ağrıların geneli omuz eklemi ile alakalı değildir. Omuz ağrısı nedenleri;

Sinovit: Sinovyal zarın iltihaplanması neticesinde meydana gelmektedir. Bir yaralanma sonucunda ya da farklı bir durumun sonucunda meydana gelebilmektedir. 

Osteoartrit: Kıkırdak ile eklemlerin birleştiği bölgelerde pürüzsüz bir kemik doku bulunmaktadır. Bu kıkırdak dokunun zaman içerisinde aşınması ağrılara sebebiyet verebilmektedir. 

Omuz kapsülünün kalınlaşması durumu iltihaplı ve gergin olması halinde görülmektedir. Bu durumda omuz hareketleri zorlanır. 

İltihaplı Bursa; Bursa tüm vücutta bulunan eklemlerde yer alan içi sıvı dolu keselerin ismidir. Bu keseler kemik ile doku arasında yastık görevi görürler. Omuzların aşırı kullanılması bu kesenin şişmesine neden olabilmektedir.

Haberin Devamı

Omuz Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Omuzdaki ağrılar sürekli değilse, bunun yanında kişiler ciddi bir yaralanma geçirmemişlerse o zaman doktora gitmelerine gerek yoktur. Evde uygulanan bir takım yöntemlerle de bu ağrıların giderilmesi mümkün olabilmektedir. Ağrının geçmediği durumlarda kişilerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne gitmeleri gerekmektedir.



Yazarlar