Mini karın germe nedir?

Abdominal bölgenin görüntüsünü iyileştiren mini karın germe uygulaması nedir ve ne zaman gerekir? Mini karın germe işlemi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattığım bu yazıda konu ile ilgili detayları bulabilirsiniz.

Mini karın germe uygulaması kasık üzerindeki suprapubik bölgesinden bir miktar cilt zarı ve liposuction yöntemi ile yağ aldırma işlemlerini içeren operasyondur. Mini karın germe uygulaması yapılacak kişide karın bölgesinde yeterli fazlalıklar, az miktarda abdominal yağ ve kas gevşekliği gerekmektedir.

Haberin Devamı

Mini karın germe uygulaması sırasında abdominal yağ, suprapubic bölgesindeki fazlalıklar ve gerekirse kas gevşekliği alınır. Uygulama yaklaşık 2 ila 3 saatte tamamlanır. Mini karın germe uygulaması için çoğunlukla genel anestezi tercih edilir. Operasyonun ardından karın bölgesinde oluşan uyuşukluk birkaç ay sürebilir.

Mini karın germe sonrasında iyileşme süreci nasıldır?

Hastanede 1 gece yatmak gerekir. 1 hafta sonra kontrol olur. 1 ay ağır iş ve spor yapmamakta yarar var. Operasyon sebebiyle oluşan ağrı ve acı hissi doktor kontrolünde kullanılacak ağrı kesicilerle en aza indirgenebilir.

Mini karın germe işleminin sonuçları uzun yıllar kalır fakat kilo alma ya da hamilelik gibi durumlarda operasyonun etkileri ortadan kalkabilir. Bu sebeple operasyonun ardından sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmak önemlidir.

Mini karın germe ne zaman gerekir?

Mini karın germe işlemi için en uygun adaylar göbek deliği altında gevşek abdominal cilt dokusu olan kişilerdir. Mini karın germe işlemi için kişinin bedeninde belli bir yağ yüzdesi oranı aranmaz.

Ne zaman tam karın germe ne zaman mini karın germe?

Aslında bu sorunun cavebı muayene sonrası belirleni. Ama bir ön fikir vermesi açısından bazı detayları konuşabiliriz. Eğer göbek deliği üstü ve derisi görsel olarak sıkıntı yaratmıyorsa ve muayene sonrası bu bölgede yeterli deri gerginliği saptanırsa işlem sadece göbek deliği altına yapılır. Göbek deliği ve kasık arası deri kısaltılarak gerilir. Göbek deliğin,in yeri değiştirilmez. Belki de bu yüzden mini karın germe denmektedir.

Haberin Devamı

Mini karın germe uygulamasının yan etkileri nelerdir?

Genç ve sağlıklı, kronik hastalığı olmayan, boy ve kilo oranı dengeli bireyler için mini karın germe riski son derece az bir işlemdir. Mini karın germe uygulaması sonrasında enfeksiyon, morarma, yaraların iyileşmesinde gecikme ve cerrahi operasyon sebebiyle bazı komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bu sebeple işlem alanında uzman bir cerrah tarafından yapılması, hastanın da doktorun tüm önerilerine harfiyen uyması gerekir.

Op. Dr. Defne Erkara

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.defneerkara.com

www.facebook.com/Dr.DefneErkara

www.instagram.com/opdrdefneerkara/