Op.Dr. Evrim Uçkunkaya

Op.Dr. Evrim Uçkunkaya

evrim@druckunkaya.com

Tüm Yazıları

PRP ile saçınıza ihtiyacı olan bakımı yapın

Kış mevsiminde nemini kaybeden ve yıpranan saçlar dökülmeye başlar. Bu da kişilerde sosyal ve psikolojik olarak olumsuz etkiler yaratabilir. Bu yazımda sizlere güzelliğimizin tamamlayıcısı saçlarımızı sağlığına kavuşturacak birkaç yöntem hakkında bilgi vereceğim.

Saçlarınıza tazelik katacak nem uygulamalarında saç kökü hücrelerimizi uyaran ve saç üretimimizi hızlandıran PRP, oldukça sık kullanılan bir yöntemdir. PRP, kişiden alınan az miktarda kanın özel bir sistem ile ayrıştırılması ve bu sıvının içindeki büyüme faktörlerinin enjeksiyon yoluyla sorunlu bölgeye geri verilmesi işlemidir. Kişinin kendi kanının kullanılmasından dolayı hiç bir alerjik reaksiyon riski oluşturmaz. Saç köküne fazla miktarda kan, oksijen, vitamin taşınmasına olanak sağlayan PRP uygulaması, saçların daha sağlık hale gelmesini sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Özellikle saç dökülmesi olan bölgede dökülmeyi durdurma gibi bir işlevi olması nedeniyle bu işlem sıkça tercih edilmektedir. Böylece uygulama sayesinde güçsüz, kırılmış, hasarlı saçlarla birlikte üretim yeteneğini kaybeden saçlarınızın daha parlak ve canlı görülmesi de sağlanır.

 PRP tedavisinde, sorunun büyüklüğüne bağlı olarak birden çok seans uygulanabilir. Uygulama sonrasında kişi sosyal hayatına devam edebilmektedir. İşlemde yapılan iğnelere bağlı olarak küçük ve geçici morluklar oluşabilir. PRP tedavisini kan sulandırıcı kullananlar, geçmişinde kanser öyküsü olanlar ile hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlara önermeyiz.

Saç mezoterapisi

Saç Mezoterapisi uygulaması, saçlı derinin kan dolaşımında düzelme ve saç hücrelerinin beslenmesinde artış meydana getirmektedir. Tedavi sayesinde saç dökülmeleri çok azalır ya da tamamen durabilir. İncelmiş olan saçlar kalınlaşarak parlak ve canlı hale gelir. Saç Mezoterapisi, hem kadınların hem de erkeklerin sıkça tercih ettiği modern tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle kıl kökünde bir küçülmenin gözlendiği, kılın oluşum ve büyüme evresi olan “anajen evresinde” kısalmanın saptandığı androjenik alopesilerde (erkek tipi saç dökülmesi) mezoterapi uygulanması oldukça faydalıdır. Hormonal ve genetik saç dökülmelerinde ve tamamen çıplak hale gelmiş alanlarda ise bu yöntem destek tedavi olarak tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Tek seansta güçlü ve sağlıklı saçlar

Kış aylarında sıkça karşılaştığımız kuru ve nemini yitirmiş saçlar için birçok nem bakım yöntemi bulunmaktadır. Kök Hücre tedavisi, kişinin kendi hücreleri ile uygulanmakta olan ve yan etki riski taşımayan uygulamalar arasında en çok tercih edilen tedavi yöntemlerinden biridir. Bu yöntem, saç köklerini uyararak saçların sağlıklı bir şekilde büyümesini ve güçlenmesini sağlar. Saç dökülmesini durdurarak saç köklerinde onarım başlatan Kök Hücre tedavisi sonrasında saçlarda daha canlı ve sağlıklı bir görünüm izlenmektedir. Saç köklerine lokal anestezi altında tek seansta uygulanan Kök Hücre tedavisinin etkisi 1 ay içerisinde farkedilecektir. Bu tedavi, yüzde yüz doğal bir işlem özelliği taşımaktadır.

Aloe vera maskesi

Aloe veranın faydaları saymakla bitmez. Yoğunluklu olarak eller ve cilt için kullanılan aloe vera, aynı zamanda saçları da yeniden yapılandırma özelliğine sahiptir. Kuru ve yıpranmış saçlara kaybettiği nemi kazandırıp canlılık veren aloe vera maskesini evde kolaylıkla hazırlayıp uygulayabilirsiniz. Maske için yapılması gerekenler:

Haberin Devamı

-1 tatlı kaşığı aloe vera jeli

-Yarım çay bardağı zeytinyağı

-1 tatlı kaşığı gliserin

Tüm malzemeleri bir kase içinde karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saç uçlarınıza ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra şampuanla güzelce yıkayın. Bu maskeyi saç uçlarınız yenilenene kadar haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.

 

 “Metinde belirtilen işlemlerin uygulanması ve sonuçları, her kişinin anatomisine, fizyonomisine ve yaşam kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bahsedilen uygulamadan önce konunun uzmanı bir doktorla görüşülmesini öneririm.”

 

Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Sosyal Medya Hesapları

Facebook: drevrimuckunkaya

Instagram: @druckunkaya

YouTube: druckunkaya