Op.Dr. Evrim Uçkunkaya

Op.Dr. Evrim Uçkunkaya

evrim@druckunkaya.com

Tüm Yazıları

Sosyal yaşamanızda tahmin ettiğinizden daha az hareket ediyor olabilirsiniz. Bunun sonucu olarak da vücudun kan dolaşımındaki yavaşlama birçok hastalığı beraberinde getirmekle birlikte, selülit bu konuda özellikle kas yapılarından dolayı kadınlarda en sık görülen estetik sorunlardan biridir. Tümsekli, portakal kabuğu görünümlü selüliti yok etmenin yolu, zamanla biriken yağ dokusundan kurtulmaktan geçer.

Selüliti hayatınızdan çıkarmakta cerrahi operasyon gerektirmeyen; ağrısız, acısız ve kesisiz yöntemler bulunuyor. Kısa sürede başarıya ulaştıracak yenilikçi teknoloji uygulamaları olan Endolift Lazer Ağı, Mezoterapi ve BodyScluptor sayesinde daha düzenli ve simetrik bir görünüm elde edilir.

Haberin Devamı

Devrim niteliğinde tedaviler

Kan akışı oluşturulan her bölgede yağ dokusu parçalanmaya başlayacaktır. Tedavilerde tek seans mucizesini arıyorsanız Endolift Lazer Ağı ilk tercih sebebi olabilir. Saç teli inceliğindeki bu teknoloji ile direkt cildin altına ısı vererek yarım saatte, acı, ağrı, morarma, kesi ve dikiş olmadan tek seferde istenilen sonuç elde edilir. Uygulama ile istediğimiz uzunlukta, derinlikte ve şiddette ısıyı cildin alt tabakasına ulaştırabiliyoruz. Bu uygulama ile her ne kadar ısıyı cildin altına verip kolajeni uyarsak da ısı sadece uygulanan bölgede kalmayıp dağıldığı için cildin üstünde de harika etkiler yaratır.

Bir diğer tedavi yöntemi olan Mezoterapi, kişinin cildinin kalitesi ve ihtiyacına göre cildin altına mikro iğnelerle hyaluronik asit, kolajen, vitamin gibi maddelerin küçük miktarlarda verilmesidir. Uygulama yaklaşık 15-30 dakika sürer ve iğneler son derece ince olduklarından ağrı ve acı hissi olmaz. Mezoterapi sonuçları ikinci seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar ve 6 ayda bir tekrarı yapılabilir.

İki beden küçülebilirsiniz

Biriken yağ dokusunu yok ettikçe selülit görüntüsü de kaybolur. Vücudunuzun doğal mekanizmalarını çalıştırarak yağ hücrelerinizi hızlandıran ağrısız, son derece rahatlatıcı bir yöntem olan BodyScluptor selülitleri azaltarak cildinizi ciddi oranda sıkılaştırır ve karın, bel, bacak, kol, gıdı ve çene hattı bölgelerini toparlar. Kişi BodyScluptor seansları sonunda tedavi başlangıcında sahip olduğu beden ölçüsünden 1-2 beden daha incelebilir. 12 seans devam eden tedavi sürecinde her seans 30-45 dakika sürmekle birlikte bu uygulama kişiye göre farklılık gösterir.

Haberin Devamı

Doğal karışım yardımcılarınızı unutmayın

Sorunlu bölgede kan akışı sağlandığında yağ dokusu parçalanmaya başlar; böylece selülit görüntüsünden de hıza kurtulursunuz. Unutmamak gerekir ki selülit oluşumunun etkenlerinden biri hareketsiz yaşamdır ve bu sorundan korunmak için egzersiz veya spor alışkanlıkları edinmek önemli bir adımdır. Ayrıca cildinize uygulayacağınız masaj ve peelingler de kan dolaşımını hızlandırır, hareketsiz kalan bölgeleri canlandırır. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz doğal peelingler mevcuttur. Örneğin, yarım su bardağı ince çekilmiş kahve ve çeyrek bardak esmer şeker karışımını dairesel hareketlerle selülitli bölgeye uygulayabilirsiniz. Peelingli bölgenin üzerine dilerseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Son olarak masajdan sonra bölgeyi suyla temizleyerek işlemi bitirebilirsiniz.

Haberin Devamı

 

 “Metinde belirtilen işlemlerin uygulanması ve sonuçları, her kişinin anatomisine, fizyonomisine ve yaşam kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bahsedilen uygulamadan önce konunun uzmanı bir doktorla görüşülmesini öneririm.”

 

Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Sosyal Medya Hesapları

Facebook: drevrimuckunkaya

Instagram: @druckunkaya

YouTube: druckunkaya