Popo Estetiği ile Daha Kalkık ve Belirgin Hatlar!

Güzellik tanımı göreceli bir kavramdır. Lakin estetikte belli başlı güzellik algısı vardır. Bu estetik güzellik algısının başında poponun vücut ve kalçalar ile orantılı büyüklükte olması, yandan bakıldığında yeterli düzeyde belirgin olması ve pürüzsüz yuvarlak görünümde olması geliyor. İhtiyaca bağlı olarak farklı tekniklerle popo şekillendirilebiliyor.

Fazla kilo alıp verme, genetik faktörler ya da yer çekiminin etkisiyle popoda deformasyon ve sarkıklıklar meydana gelir. Popoya yaşanan problemlere göre germe, liposuction ya da yağ enjeksiyonu gibi teknikler uygulanabilir.

Haberin Devamı

Popo Estetiğinde Hangi Teknikler Uygulanır?

Zayıf ve düz poplu bayanlar, popolarının biraz daha belirgin olmasını isterler. Zayıf kişilerden elde edilecek yağ miktarının yeterli olmaması nedeniyle bu kişilere silikon protezler daha uygun bir yöntemdir. Bu şekilde daha belirgin sonuçlar elde edilir.

Ciddi kilo kaybı nedeniyle popo bölgesinde düzleşme meydana gelir. Bu durumda karın, kalça ve bacak içi derisindeki sarkmalar birlikte klasik germe işlemi uygulanabilir. Böylece daha kalkık ve gergin görünümlü popo elde edilebilir. Bu ameliyat izli bir ameliyat olup bel hattı boyunca bir kesi gerektirmektedir.

Bazen ise genetik faktörler nedeniyle bel ile yaptığı açı geniştir. Popo yandan bakıldığında çok belirsizdir. Ancak popoda yeteri kadar yağ olduğu için liposuction yöntemi ile alınan yağlar poponun şekillendirilmesi için kullanılabilir. Yağlar liposuction yöntemi ile alındığı için yağ hücreleri yok denilecek kadar az zarar görür.

Brezilya Popo Estetiğinin Tekniği Nedir? Ne Kadar Süre Kalıcıdır?

Düz, şekilsiz veya basık poposu olan bayanlar bu ameliyat talebiyle bize başvuruyorlar. Bu ameliyatla bel, simit bölgesi, basen ve karından yağlar alınarak belli işlemlerden geçirilerek popoya enjekte edilir. Bu şekilde bel popo geçişinde kavis arttırılır. Bel ve basen geçişi yuvarlaklaştırılır, düz bir karın elde edilir.

Ameliyat Sonrası Süreç

Popo estetiğinin ardından hastanede bir gece müşahede altında kalmak yeterlidir. Ancak kombine ameliyat şeklinde uygulanmışsa, liposuction yapılan bölge sayısına göre 2 gece de istirahat gerekebilir. Ameliyattan sonra hastalar oturup kalkmada problem yaşayıp yaşamayacağını merak eder. Ancak kalça kemiği üzerine yağ enjekte edildiği ve protez konulduğu için ameliyat bölgesi etkilenmez. Bu sebeple oturup kalkmada problem yaşanmaz. Ameliyattan sonra daha verimli sonuç için korse kullanımı önerilir.

Haberin Devamı

Ameliyattan 3 hafta sonra hafif koşu yapılabilir, 6 hafta sonra da spor yapılabilir.

Op. Dr. Mirza Fırat
Estetik, Rekonstrüktif,
Plastik Cerrahi Uzmanı