Yorgun ve Mutsuz Görünmek İçin Çok Gençsiniz!

Yaş ilerlemesine paralel olarak göz çevrelerinde kırışıklıklar oluşur, göz kapağı düşer. Gözler dış dünyayla bağlantı kurmamızı sağlayan en önemli organdır. Gözleri korumakla görevli göz kapaklarında meydana gelen düşüklük, hem estetik hem de sağlık sorununu beraberinde getiriyor.

Üst göz kapağının sarkması, görüş açısını bozar. Bununla birlikte yorgun, asık suratlı, yaşlı ve sağlıksız görüntüye yol açar. Göz kapağı estetik ameliyatlarında hem üst hem de alt göz kapağına müdahale edilir. Göz çevresinde oluşan kırışıklıkların ve torbaların giderilmesi için tercih edilen göz kapağı estetiği, son derece küçük bir ameliyat olmasına rağmen, yüzde radikal bir gençlik sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Zamanından Önce Yıpranıyor

Göz kapağı estetiği, ülkemizde oldukça sık tercih edilen estetik bir ameliyattır. Göz kapağı estetiğine olan bu rağbetin sebebi ise, kültürel olarak; duygusal, heyecanlı ve mimiklerini çok fazla kullanan bir millet olmamızdan kaynaklanıyor.

Çok hassas ve ince bir deriden oluşan göz çevresi çevresel faktörlerden çabuk etkilenerek, zamanından önce yıpranabiliyor. Göz çevresinde meydana gelen deformeler, çoğu hastanın psikolojisinin bozulmasına ve orta yaşlı olmasına rağmen hayata küsmesine ve sosyal çevrelerinden uzaklaşmalarına neden oluyor.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Göz kapağı estetiğinde, göz çevresinde bulunan fazla deri ve yağ dokuları çıkarılır. Göz çevresi gerginleştirilip göz çevresinin daha genç bir görünüm kazanması sağlanır.

Üst göz kapağı derisinin üstünden yapılan bir kesiyle girilerek buradaki fazla deri ve yağ alınarak, sarkık olan göz kapağı gerilir. Alt göz kapağına ise, kirpik bölgesinin hemen altından yapılan bir kesiyle ulaşılır, torbalanmalar giderilir. Bu ameliyatla, göz kapaklarında neredeyse hiç iz kalmamaktadır.

Göz Kapağı Estetiği Sonrası

Göz çevresinin daha estetik ve genç bir görünüme kavuşmasını sağlayan göz kapağı estetiği ameliyatlarından bir hafta sonra normal yaşama dönüş mümkündür. Ameliyat sonrasında göz kapaklarında geçici bir şişlik, morarmalar, bazen asimetri, yanma, batma ve kaşıntı çok nadiren de olsa enfeksiyon gibi komplikasyonlar görülebilir. Ağrı durumlarında, ağrı kesiciler fayda etmektedir. Gözdeki şişlik ve morluklar ise en fazla iki hafta içinde tamamen kaybolur.

Haberin Devamı

Op. Dr. Mirza Fırat

Estetik, Rekonstrüktif,

Plastik Cerrahi Uzmanı

www.mirzafirat.com

Facebook: /opdrmirzafirat

Instagram: /drmirzafirat