Zarif Bir Boyun, Daha Çekici Görünüm!

Halk arasında gıdı denilen çene altındaki dolgunluk, yaşa bağlı olmaksızın her yaşta görülebilmektedir. Estetik açıdan yüz güzelliğine gölge düşüren bu durum, yaşlanmayla paralel olarak gevşeyip sarkabiliyor. Gıdı bölgesinde oluşan bu istenmeyen görüntü estetik operasyonlarla çözüme kavuşturulabilir.

Zaman içinde yağ birikimi, derinin elastikiyetini kaybetmesi ve derialtındaki kasın gevşemesi ile çene altında yağ torbalanmasının belirginleşmesi ve sarkması sonucu gıdı ya da gerdan görünümünün oluşması kaçınılmaz oluyor. Bu görüntüyü düzeltmek için liposuction (yağ alma) operasyonu uygulanıyor.

Haberin Devamı

Bununla birlikte kulakların arkasındaki saçlı deri sınırı ve çene altındaki deri kıvrımının olduğu bölgeden geçirilen özel iplikler sayesinde gıdığın asılması işlemi de alternatif bir tedavi seçeneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntemle bir kulak arkasından diğer kulak arkasına gerilen bir bağ ile sarkan gıdı, tekrar kaldırılıyor.

Uzun Yıllar Kalıcılığını Korur!

Liposuction işleminden sonra herhangi bir iz kalmamaktadır. Plastik cerrahinin en yüz güldüren operasyonlarındandır. Uzun yıllar boyunca etkisini gösterir. Kalıcılığı artırmada hastanın düzenli ve dengeli beslenmesinin yanı sıra spor yapması da etkilidir.

Sarkma Şiddetlenmeden Müdahale Önemli

Gıdı bölgesinde oluşan sarkmalar henüz belirginleşmediği dönemde tedavi edilmelidir. Çünkü ilerleyen zamanda yaşa da bağlı olarak gevşeme ve sarkma şiddetlenir. Böylece küçük müdahaleler yerini komplike operasyonlara bırakabilir. Küçük belirginleşmelerde liposuction, hafif deri sarkmasında lazerle sıkılaştırma, daha ileri aşamalarda ise klasik gıdı germe ameliyatına başvurulur.

Kadınlarda derinin hassas olması nedeniyle daha sık görülen gıdı deformasyonları, 30'lu yaşlarda; biraz kilo alınsa bile, önden bakıldığında belirgin şekilde görülür. Yaşlanma sürecinde kilolu olanlar ise 40'lı yaşlarda bu sorunla karşılaşırlar. Bozulma, 50'li yaşlardan sonra belirin bir şekilde göze çarpar. Gıdı, erkeklerin sakal bölgesi olması nedeniyle daha dirençlidir. Gıdı sarkıklığına, kadınlarda yaşın ilerlemesi, erkeklerde de kilo problemleri yol açmaktadır.

Haberin Devamı

Hangi Yaşta Hangi Operasyon?

Genellikle 30'lu ve 40'lı yaşlarda vaser lipoliz ve klasik liposuction yöntemleri, 50 yaş üzerindeki kişilerde ise gıdı germe operasyonu uygulanmaktadır. Küçük bölgede yapılan liposuction uygulaması lokal anestezi altında yapılmaktadır. Vaser lipoliz yöntemiyle gıdı cildi sıkılaştırılır. Gıdı altında bulunan yağ hücreleri patlatılır ve bunlar vücut tarafından emilir. 1.5-2 saat süren gıdı germe ameliyatında ise fazlalık deri kulak arkasında toplanır. Gıdı estetiğinde ses kalitesi ve konuşmada bir problem yaşanmaz, mimik kayıpları görülmez.

Op. Dr. Mirza Fırat

Estetik, Rekonstrüktif,

Plastik Cerrahi Uzmanı

www.mirzafirat.com

Facebook: /opdrmirzafirat

Instagram: /drmirzafirat