Sağlık Orgazm Nedir? Erkeklerde Ve Kadınlarda Orgazm Nasıl Olur? İşte Bilinmeyenler...

Orgazm Nedir? Erkeklerde Ve Kadınlarda Orgazm Nasıl Olur? İşte Bilinmeyenler...

10.09.2021 - 14:27 | Son Güncellenme:

Cinsel birleşimlerde partnerlerin en çok zevk alacağı kısım orgazm oldukları zamandır. Ancak orgazm konusunda pek çok bilgi eksik veya yanlıştır. Peki; orgazm nedir, erkeklerde ve kadınlarda orgazm nasıl olur? İşte merak edilen tüm detaylar.

Orgazm Nedir Erkeklerde Ve Kadınlarda Orgazm Nasıl Olur İşte Bilinmeyenler...

Orgazm olma durumu kadınlarda ve erkeklerde farklılık gösterir. Bu bakımdan kadınların orgazmı erkeklerde olduğundan daha zevkli, süresiyse daha uzundur.

Haberin Devamı

Orgazm Nedir? 

Orgazm, cinsel ilişki veya mastürbasyon sonucunda kişinin zevk almasıdır. Cinsel uyarı olmadığı sürece orgazma ulaşmak mümkün değildir. İstisnai bir durum olarak, kişinin uyuduğu zaman diliminde orgazm olması mümkündür.

Cinsel ilişkide doyum noktası orgazma ulaşılmasıdır. Fizyolojik belirtileri olduğu kadar psikolojik anlamda da bireyi tatmin eder. Ortama 15 saniye süren orgazm, cinsel bölgede kasılmaların oluşmasına neden olur.

Orgazm, kalp atışlarının hızlanmasıyla meydana gelir. Bu esnada kişinin boşalması mümkündür. Ayrıca soluk alıp verme hızının artması, vücutta titreme, kızarma gibi reaksiyonlar görülebilir. Erkek ve kadınlarda orgazm farklılık gösterir.

Orgazmdan kısa süre sonra vücutta görülen fizyolojik etkiler azalır. Kalp atışları ve nefes normal düzenine dönerken kan basıncı azalır. Ani değişimler sebebiyle yorgunluk hissedilmesi, uykuya ihtiyaç duyulması normaldir.

Haberin Devamı

Erkeklerde ve Kadınlarda Orgazm Nasıl Olur? 

Orgazm erkeklerin daha kolay ulaşabildiği bir durumdur. Ancak kadınlar orgazmı erkeklere göre şiddetli ve zevkli şekilde yaşarlar. Kadınlar iki farklı yoldan orgazma ulaşabilirken erkekler yalnızca boşalma esnasında yaşar.

Kadınların vücudu erkeklere göre içerdiği fazla erojen sebebiyle orgazmı daha yoğun yaşatır. Ancak her iki durumda da zevk alma, doyum noktasına ulaşma şansı elde edilir. Partnerler arasında bir uyum oluşmasını sağlayarak günlük yaşamın stresini azaltmaya yardım eder. Ayrıca kişinin kendini daha özgüvenli hissetmesini sağlayarak psikolojiyi olumlu etkiler.

Kadınlarda orgazmın gerçekleşebilmesi için ilk yol klitoris bölgesinin uyarılmasıdır. Diğer yöntem ise vajinal orgazm adı verilen, vajina duvarlarının uyarılması sonucunda orgazm olma durumudur. İki durumda da boşalma ve vajinal nemlenme gözlemlenebilir.

Kadınların orgazm olma belirtileri erkeklerden farklıdır. Vajina kaslarında kasılma meydana gelir, göğüs uçlarında sertleşme ve vajinanın yanak bölgelerinde büyüme görülür. Erkeklerdeyse cinsel bölgenin sertleşmesiyle birlikte kan akışının hızlanması önemli bir belirtidir.

Yazarlar